Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Την βίαιη προσαγωγή του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε η Εξεταστική για την Υγεία

Την βίαιη προσαγωγή του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε η Εξεταστική για την Υγεία

Η άρνησή του τρεις φορές να παραστεί στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία, οδήγησε τα μέλη της να ζητήσουν την βίαιη προσαγωγή του.

Να προσέλθει να καταθέσει την ερχόμενη Τρίτη στις 11 το πρωί στην Εξεταστική Επιτροπής της Βουλής ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου, αντιθέτως να γίνει βίαιη προσαγωγή του. Αυτό αποφασίστηκε από τα μέλη της Εξεταστικής, μετά την ιατρική εξέταση και γνωμάτευση του διευθυντή της νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου «Γεωργίου Γεννηματά» καθηγητή Νικολάου Γεωργακούλια ότι  ο κ. Θεόδωρος Παπαδημητρίου «δεν έχει κανένα ιατρικό πρόβλημα που δεν τους επιτρέπει να διάγει μια πλήρως κανονική σε λειτουργικότητα καθημερινότητα».

Ο κ. Θεόδωρος Παπαδημητρίου, σήμερα απέστειλε στην Επιτροπή αίτημα με το οποίο ζητούσε κατά την κατάθεσή του να έχει την δυνατότητα να παραστεί  μαζί του και ένας τεχνικός σύμβουλος. Το αίτημα αυτό, απορρίφθηκε.

Βάσει του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, στο επίπεδο της προανάκρισης,  που είναι η αρμοδιότητα της Εξεταστικής Επιτροπής, δεν μπορεί να μετέχει τεχνικός σύμβουλος σε μάρτυρα, αυτό επιτρέπεται μόνο  στο στάδιο της κυρίας  ανάκρισης και μάλιστα όταν υπάρχει κατηγορία  σε βαθμό κακουργήματος.

Η ομόφωνη απόφαση ελήφθη  κάτω από το «κοινό» σκεπτικό,  ότι αφού ο κ. Παπαδημητρίου δεν έχει την ιδιότητα του κατηγορούμενη ακόμα για όλο το χρονικό διάστημα που ήταν διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν έχει κανένα ιατρικό κόλλημα,  είναι ένας άνθρωπος με κομβικό ρόλο για να φωτίσει την Επιτροπή της Βουλής για τον τρόπο λειτουργίας και αποφάσεως του Κέντρου θα πρέπει να αφήσει τα προσχήματα και τις κολλισιεργείες    και να προσέλθει να καταθέσει στην Βουλή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις