Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Το Brexit δεν φέρνει Grexit – Ο Μάρδας διαψεύδει τον… “Έλληνα υπουργό” του Guardian

Το Brexit δεν φέρνει Grexit – Ο Μάρδας διαψεύδει τον… “Έλληνα υπουργό” του Guardian

Η δήλωση που φέρεται να έκανε, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας στον Guardian, κορυφαίος Έλληνας υπουργός σύμφωνα με τον οποίο μακροπρόθεσμα το Brexit μπορεί να φέρει Grexit, φυσικά προκάλεσε σάλο. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας έσπευσε να διαψεύσει πως το δρόμο της Βρετανίας μπορεί να ακολουθήσει η Ελλάδα.

«Η άποψή μου είναι πως δεν υπάρχει η παραμικρή σύνδεση ανάμεσα στο ένα και το άλλο» είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (25.06.2016) στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ. «Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αν ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο στο ευρώ, ενδεχομένως να μπορούσαμε κάτι να συζητήσουμε, αλλά δεν είναι ούτε στη Σένγκεν ούτε στο ευρώ, ως εκ τούτου η αποχώρηση αφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της», πρόσθεσε ο Δημήτρης Μάρδας.

«Βραχυπρόθεσμα, το Brexit μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα, επειδή οι σύμμαχοί μας θα θέλουν τη σταθεροποίηση και να δείξουν αλληλεγγύη. Όμως μακροπρόθεσμα δεν θα βοηθήσει. Η προοπτική του Grexit θα αυξηθεί», φέρεται να έχει πει, κορυφαίος Έλληνας υπουργός όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στον Guardian.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να δείτε όλο το δημοσίευμα του Guardian

Ο Δημήτρης Μάρδας κράτησε αποστάσεις και τόνισε πως δεν γνωρίζουμε ποιος μπορεί να είναι ο υπουργός κι αν είναι νυν ή πρώην, από τη στιγμή που μιλά υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε