Πολιτική

Το «ευχαριστώ» Κυρανάκη σε Μητσοτάκη για τη θέση του Γραμματέα της ΝΔ: «Πάμε να κερδίσουμε τη μάχη των εκλογών»

Επιλογή με σαφές πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα ενόψει των επόμενων εκλογικών και πολιτικών μαχών
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την υποψηφιότητά του για τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε την Παρασκευή (05.06.2026) ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μετά την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει το κρίσιμο κομματικό πόστο. Η επιλογή του πρωθυπουργού έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να ανασυντάξει τον κομματικό της μηχανισμό και να δώσει καθαρό μήνυμα συσπείρωσης ενόψει των επόμενων εκλογικών και πολιτικών μαχών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης ευχαρίστησε δημόσια τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρότασή του, κάνοντας λόγο για «μεγάλη τιμή» στη μέχρι σήμερα πολιτική του διαδρομή. Η Νέα Δημοκρατία, όπως σημείωσε, καλείται να προχωρήσει «ενωμένη», με πίστη στις αξίες της και με τον πρωθυπουργό «στην πρώτη γραμμή», ενώ ο ίδιος έθεσε ως στόχο όχι μόνο τη μάχη των εκλογών, αλλά και τη «μάχη των ιδεών».

Σε ανάρτησή του, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης ανέφερε ότι αποδέχεται την πρόταση του πρωθυπουργού και καταθέτει επίσημα την υποψηφιότητά του στη διάθεση των μελών της Πολιτικής Επιτροπής. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την καρδιά μου στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρότασή του να αναλάβω τα καθήκοντα του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος συνέδεσε την υποψηφιότητά του με τη μακρά προσωπική του διαδρομή στην παράταξη. «Από τη μέρα που εντάχθηκα στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πριν από 21 χρόνια ως πρωτοετής φοιτητής μέχρι και σήμερα δεν ένιωσα ποτέ μεγαλύτερη τιμή στην πολιτική μου διαδρομή», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι αντιλαμβάνεται το βάρος της ευθύνης «απέναντι στην ιστορία της παράταξης» και σε κάθε Νεοδημοκράτη.

Η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη (10.06.2026), με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την εκλογή νέου γραμματέα. Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη θεωρείται από κυβερνητικά και κομματικά στελέχη επιλογή με καθαρό πολιτικό αποτύπωμα, καθώς αφορά ένα πρόσωπο που προέρχεται από τον κομματικό πυρήνα και τη νεότερη γενιά της παράταξης.

Το μήνυμα που εκπέμπεται είναι διπλό: αφενός κομματική συσπείρωση και αφετέρου ιδεολογική επανατοποθέτηση σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβερνητική παράταξη θέλει να εμφανιστεί έτοιμη για τις επόμενες αναμετρήσεις. «Πάμε να κερδίσουμε τη μάχη των εκλογών αλλά κυρίως τη μάχη των ιδεών. Πάμε να κάνουμε την Ελλάδα πραγματικά ισχυρή και περήφανη», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, δίνοντας τον τόνο της νέας αποστολής που αναλαμβάνει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σωκράτης Φάμελλος στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε δίπλα στην πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, δεν έχουμε κανένα περιθώριο για plan Β
«Οι μοναχικές πορείες δεν αποτελούν λύση για τις ανάγκες της κοινωνίας. Οι προσωπικές επιλογές δεν είναι αριστερή στάση» τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
34
Παύλος Μαρινάκης: Ο Αντώνης Σαμαράς θα κριθεί από τις εκλογές – Στερείται λογικής η ταύτιση Μητσοτάκη με Τσίπρα
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τους αντικαταστάτες του Κωνσταντίνου Κυρανάκη στο υπουργείο Μεταφορών και του αείμνηστου Νίκου Ταγαρά στο υπουργείο Περιβάλλοντος
Ο Παύλος Μαρινάκης
10
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε δίνη συγκρούσεων λόγω Τσίπρα: Πεδίο μάχης η ΚΕ για τη «συντροφική» γραμμή Φάμελλου, με «μπαλωθιές» Πολάκη
Η εισήγηση για μη αντιπαραθετική στάση απέναντι στην ΕΛΑΣ άναψε φωτιές στην Κουμουνδούρου, με τον βουλευτή Χανίων να προειδοποιεί ότι το κόμμα δεν μπορεί να «δανείζει στελέχη»
Σωκράτης Φάμελλος / Παύλος Πολάκης 14
Γιώργος Σουφλιάς: Ο σαρακατσάνος πολιτικός και παραλίγο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας που άφησε ανεξίτηλο στίγμα στη μεταπολίτευση
Ο Γιώργος Σουφλιάς, ένα από τα ιστορικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της μεταπολιτευτικής πολιτικής σκηνής, «έφυγε» σε ηλικία 85 ετών από τη ζωή
Γιώργος Σουφλιάς 5