Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Το ουσιαστικό μήνυμα που βγάζει η δημοσκόπηση…

Το ουσιαστικό μήνυμα που βγάζει η δημοσκόπηση…

Του Νικου Ευαγγελατου: Και από τη σημερινή δημοσκόπηση της ALCO για το newsit.gr αλλά και από τη συντριπτική πλειοψηφία όλων των υπολοίπων προκύπτει ότι η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής είναι ανοιχτή σε κάθε αποτέλεσμα.

Άρα το μόνο ασφαλές συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι πάνω από το 80% του εκλογικού σώματος δηλώνει ότι θα ψηφίσει τα κόμματα που ζητούν την εφαρμογή του σκληρού προγράμματος, που εξασφαλίζει την παραμονή στην ΕΕ και το κοινό νόμισμα. Δηλαδή οι πολίτες παρά τη δραματική μείωση τους εισοδήματος τους και την αντίστοιχη πτώση του βιοτικού τους επιπέδου, παρά τα ακόμη πιο σκληρά μέτρα που έρχονται, εξακολουθούν να θεωρούν ως μόνη διέξοδο προς την ευημερία την ευρωπαϊκή προοπτική.

Έτσι το μόνο που μπορεί να συναχθεί ως ανάγκη είναι όποιος κι αν είναι ο νικητής να εφαρμόσει όσα έχουν συμφωνηθεί και να ολοκληρώσει το πρόγραμμα.
Αλλά και ο ηττημένος με την ίδια ευθύνη να ασκήσει αντιπολίτευση ουσίας και όχι εντυπώσεων και λαϊκισμού.

Κατά την εκτίμηση μου το μόνο σαφές μήνυμα αυτής της έρευνας προς το πολιτικό προσωπικό της νέας Βουλής είναι να σοβαρευτούν, να συμπεριφερθούν με ευθύνη και επιτέλους, ασχέτως με το ποιος κυβερνά και ποιος αντιπολιτεύεται, να τιμήσουν την υποχρέωση που έχουν αναλάβει, ώστε οι θυσίες μας να μην πάνε χαμένες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε