Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τροπολογία «στοχεύοντας» στην αναστολή χρηματοδότησης των Σπαρτιατών

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τροπολογία «στοχεύοντας» στην αναστολή χρηματοδότησης των Σπαρτιατών

Τροπολογία με φόντο την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης του κόμματος των Σπαρτιατών, μετά και τα όσα αντάλλαξαν δημόσια ο Βασίλης Στίγκας με τους 11 βουλευτές του, κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Την τροπολογία υπογράφει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, και σύσσωμη η κοινοβουλευτική του ομάδα και προβλέπει την τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 6 του ΠΔ 15/2022 ως εξής: «Σε περίπτωση καταδίκης σε οποιονδήποτε βαθμό ή άσκησης δίωξης και επιβολής προσωρινής κράτησης κατά το άρθρο 282 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, κατά του αρχηγού κόμματος ή του προέδρου κοινοβουλευτικής ομάδας ή εκείνου που ασκεί την πραγματική διεύθυνση κόμματος ή κατά περισσοτέρων του ενός πέμπτου (1/5) των βουλευτών ή του ενός πέμπτου των ευρωβουλευτών ή του ενός πέμπτου (1/5) των μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησης κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων, σύμφωνα με το καταστατικό τους, για τα εγκλήματα των άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα, αναστέλλεται κάθε είδους κρατική χρηματοδότηση και οικονομική ενίσχυση μετά από απόφαση της Βουλής με ονομαστική ψηφοφορία και την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών».

Στην Αιτιολογική Έκθεση της τροπολογίας, επισημαίνεται ότι η παρ. 1 του άρθρου 6 του ΠΔ 15/2022 «χρήζει συμπλήρωσης σύμφωνα με τη ratio της , ώστε η εφαρμογή της να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις άμεσης ή έμμεσης διοχέτευσης της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης των πολιτικών κομμάτων για τη στήριξη εγκληματικών δραστηριοτήτων».

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας που θα εισαχθεί την Τετάρτη στην Ολομέλεια.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις