Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Το Ποτάμι «καίει» τον Ψαριανό με… ηχητικά ντοκουμέντα!

Το Ποτάμι «καίει» τον Ψαριανό με… ηχητικά ντοκουμέντα!

Ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ο Γρηγόρης Ψαριανός ακούγεται να διαψεύδει ότι θα φύγει από το Ποτάμι δημοσίευσε μέλος του κόμματος. Σκληροί χαρακτηρισμοί και… προειδοποίηση για νέα ηχητικά από τη Σεβαστουπόλεως.

Τον γύρο των social media κάνει από χθες ένα ηχητικό ντοκουμέντο. Σε αυτό ο Γρηγόρης Ψαριανός ακούγεται (λίγες μέρες πριν την ανεξαρτητοποιήσή του) να διαψεύδει ότι θα αποχωρήσει από το Ποτάμι.

Το ηχητικό δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο twitter το μέλος του Ποταμιού, Φωτεινή Λεομπίλα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το ηχογραφημένο απόσπασμα, είναι από την τελευταία τοποθέτηση του Γρηγόρη Ψαριανού στο Πολιτικό Συμβούλιο, λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία για την Συμφωνία των Πρεσπών, όπου το Ποτάμι αποφάσισε οι βουλευτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός ακούγεται να λέει:

«Δεν θέλω να εκβιάσω κανέναν. Ούτε πουθενά είπα την μαλ@κι@ που λέει ο ΣΚΑΙ από το μεσημέρι ότι είπε ο Ψαριανός ότι αν ψηφίσει το Ποτάμι την Συμφωνία εγώ αποχωρώ από το Ποτάμι. Δηλαδή ότι είμαι ο 5ος και εκβιάζω ας πούμε τον καραγκιόζη ότι αν ψηφίσεις, θα σου διαλύσω το κόμμα. Αυτά δεν υπάρχουν, δεν κάνω τέτοια».

Ακούστε το ηχητικό

Η Φωτεινή Λεομπίλα συνόδευσε το ηχητικό με το εξής σχόλιο:

«Όχι Γρηγόρη μου… εσύ δεν κάνεις τέτοια, κάνεις χειρότερα… Και εκβίασες και καραγκιοζάκος αποδείχτηκες και κατάφερες τη διάλυση της Κ.Ο του Ποταμιού σε αγαστή συνεργασία με τον Αμυρά κατ’ εντολήν της Πειραιώς. Καλοφόρετοι και οι δύο εκεί στη ΝΔ! να τους χαίρεστε!».

Ποτάμι «καρφώνει» Άδωνι και προαναγγέλλει άλλα ηχητικά ντοκουμέντα

Επίσημα, η Σεβαστουπόλεως απαντώντας στον Νικήτα Κακλαμάνη που νωρίτερα ζήτησε αποδείξεις για την εμπλοκή της ΝΔ στην ανεξαρτητοποίηση Αμυρά και Ψαριανού αναφέρει σε ανακοίνωσή:

«Αποδείξεις ότι οι Αμυράς και Ψαριανός ανεξαρτητοποιήθηκαν κατ’ εντολήν της ΝΔ, ζήτησε από το Ποτάμι ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης. Εκλαμβάνοντας το ενδιαφέρον του ως ειλικρινές, και όχι προσχηματικό, θα του διηγηθούμε ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας.

Έχουμε δύο ανθρώπους που παρουσία στελεχών και βουλευτών του Ποταμιού λένε συχνά ότι προβληματίζονται αν πρέπει να εγκαταλείψουν το Ποτάμι και να ενταχθούν στους σχεδιασμούς της ΝΔ, όπως τους το ζητούν πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης – αναφέρουν και συγκεκριμένα ονόματα. Οι δύο αυτοί άνθρωποι καλούνται από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού να ξεκαθαρίσουν τι θα κάνουν, και την Πέμπτη (17 Ιανουαρίου) δηλώνουν, σε έντονους τόνους, ότι δεν θα φύγουν από το Ποτάμι αποκαλώντας μάλιστα γελοίους αυτούς που θέτουν τέτοια ζητήματα.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν ότι η απόφαση τους δεν θα αλλάξει ό,τι και να ψηφίσουν οι υπόλοιποι βουλευτές του Ποταμιού στη Συμφωνία των Πρεσπών. Το Σαββατοκύριακο οι δύο αυτοί άνθρωποι επανέρχονται στα σενάρια των συνομιλιών με στελέχη της ΝΔ – κάνοντας λόγο για επίμονα τηλεφωνήματα του αντιπροέδρου της ΝΔ κ.Γεωργιάδη – και τη Δευτέρα (21 Ιανουαρίου) φεύγουν από το Ποτάμι. Λίγες ώρες μετά οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ – ο κ.Γεωργιάδης, αλλά και ο κ.Χατζηδάκης- δηλώνουν ότι οι πόρτες της ΝΔ είναι ανοιχτές για τους κυρίους Αμυρά και Ψαριανό.

«Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων;», λοιπόν κ.Κακλαμάνη – όταν μάλιστα ΚΑΙ μάρτυρες έχουμε ΚΑΙ τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΠΣ υπάρχουν και είναι ηχογραφημένα;

Υστερόγραφα

1. Επιλέξαμε να απαντήσουμε στον κ.Κακλαμάνη γιατί μπορεί να έχουμε σοβαρές πολιτικές διαφωνίες, αλλά αναγνωρίζουμε ότι, ως γιατρός, έχει ισχυρή, μέσα του, την ορθολογιστική σκέψη του επιστήμονα.

2. «Οι Αμυράς – Ψαριανός έφυγαν κατ΄ εντολή της ΝΔ και ο κ.Δανέλλης κατ΄ εντολή της κυβέρνησης» είναι ο τίτλος που έδωσαν οι δημοσιογράφοι στο επίμαχο θέμα. Παραδόξως πώς, ο κ.Κακλαμάνης δεν ζήτησε στοιχεία για το δεύτερο μέρος της αποκάλυψης, παρότι ως βουλευτής της αντιπολίτευσης φανταζόμασταν θα το έβρισκε πιο ενδιαφέρον.

Επίθεση Ψαριανού σε Θεοδωράκη: Μην ανοίξω το στόμα μου

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γρηγόρης Ψαριανός παρόλο που γενικά είναι «λαλίστατος» στα social media από χθες που δημοσιεύτηκε το ηχητικό δεν έχει σχολιάσει σε κανέναν από τους λογαριασμούς του την ανάρτηση της Φωτεινής Λεομπίλα.

Τις προηγούμενες μέρες ωστόσο είχε προχωρήσει σε ένα μπαράζ αναρτήσεων σε βάρος του Σταύρου Θεοδωράκη.
Ενδεικτικά κάποιες από αυτές:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2243063822686788&id=100009495772923

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2243040379355799&id=100009495772923

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις