Πολιτική

Το σχόλιο του Γιάννη Λοβέρδου

Η απόφαση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου να δώσει την ελληνική ιθαγένεια σε χιλιάδες παιδιά μεταναστών
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

που γεννήθηκαν, ζουν και σπουδάζουν στην πατρίδα μας είναι αναμφίβολα μιά γενναία ενέργεια, που θα έχει γενικότερα θετικές επιπτώσεις στην συνοχή της ελληνικής κοινωνίας.

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η έλευση εκατοντάδων χιλιάδων ξένων στην Ελλάδα την τελευταία 20ετία έχει αλλοιώσει την παραδοσιακή μορφή της κοινωνίας μας. Αλλά είναι μιά πραγματικότητα, που δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αγνοήσουμε. Δεν έχουμε την πολυτέλεια, όσο κι αν κάποιοι θα προτιμούσαν να ζουν σε μια «φυλετικά αγνή» Ελλάδα του 1960 ότι σήμερα καλώς η κακώς έχουν βρεθεί στη χώρα μας κι έχουν κάνει μόνιμη εγκατάσταση τόσες χιλιάδες η κι εκατομμύρια συνανθρώπων μας από όλο τον κόσμο. Αυτούς τους ανθρώπους είτε θα τους ενσωματώσουμε είτε θα τους διώξουμε από την χώρα μας.

 

Αλλά τους ανθρώπους εκείνους, ιδίως τα νέα παιδιά, που έχουν επιλέξει να ζουν στην Ελλάδα, να σπουδάζουν σε ελληνικά σχολεία και να αισθάνονται έλληνες δεν μπορούμε να τους αγνοήσουμε. Σήμερα ζουν εδώ χιλιάδες πολίτες, που δεν διαθέτουν καμιά ιθαγένεια, που μιλούν την ελληνική γλώσσα πρέπει να τους κάνουμε και τυπικά συμπολίτες μας, όπως είναι στην ουσία.

 

Ηδη η διαδικασία, που ξεκίνησε η κυβέρνηση είναι προς την σωστή κατεύθυνση και πιστευούμε ότι μπορεί να διορθώσει πολλές αδικίες, που μέχρι στιγμής υπήρχαν στο νομικό καθεστώς των ανθρώπων αυτών. Απαράδεκτες αδικίες για ένα σύγχρονο, δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας και σκέψης. Για ένα κράτος δικαίου, που σέβεται τον εαυτό του. Είναι προφανές ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις.

 

Από τους συντηρητικούς εκείνους κύκλους, που ταυτίζουν τον κάθε ξένο με τους εγκληματίες, που έχουν πληθύνει επικίνδυνα στη χώρα μας και τρομοκρατούν όλους μας. Από εκείνους, που ακόμα μπορούν να πιστεύουν η να εύχονται την καθαρότητα της φυλής και του έθνους. Αυτά όλα, όσο κι αν κάποιοι τα εύχονται, δεν υπάρχουν κι ούτε μπορούμε όσο κι αν το θέλουμε να επιστρέψουμε στο παρελθόν.

 

Οι σύγχρονες ευρωπαϊκές δημοκρατίες είναι πολυπολιτισμικές. Η προσαρμογή στην πραγματικότητα αυτή ασφαλώς δεν είναι εύκολη. Για κανένα μας. Πρέπει να κάνουμε όμως την προσπάθεια αυτή. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ανεχόμαστε τις εγκληματικές πράξεις, από όπου κι αν προέρχονται, και την ανεξέλεγκτη και παράνομη μετανάστευση, δηλαδή να κατοικούν στη χώρα μας άγνωστος αριθμός ανθρώπων, που δεν γνωρίζουμε ούτε ποιοι ούτε που ζουν ούτε τι πράττουν.

 

Άλλο το θέμα της αποκατάστασης της αδικίας για εκείνους τους ανθρώπους που έχουν γίνει έλληνες και πρέπει να τους ενσωματώσουμε πλήρως. Κι άλλο το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης και της εγκληματικής δραστηριότητας ορισμένων εξ αυτών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στον ΣΕΛΠΕ: «Πρέπει να σεβόμαστε τον πολίτη, δεν είμαστε εκ προοιμίου αναντικατάστατοι» – Πρόκληση και εργαλείο η AI
Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις αλλαγές που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη, τον ανταγωνισμό από τις κινεζικές πλατφόρμες και την ανάγκη η ανάπτυξη της οικονομίας να φτάνει στην τσέπη των πολιτών
Κυριάκος Μητσοτάκης
Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Φιντάν για το Αιγαίο: «Η Ελλάδα δικαιούται να διασφαλίζει την άμυνά της - Η Τουρκία διατηρεί το casus belli»
Η Αθήνα απορρίπτει τις αιτιάσεις της Άγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και απαντά στον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας που χαρακτήρισε τη στρατιωτική παρουσία «απειλή»
Χακάν Φιντάν και Γιώργος Γεραπετρίτης
Δημοσκόπηση Opinion Poll: ΝΔ 31%, ΕΛΑΣ 15,9% – Τρίτο το ΠΑΣΟΚ, η Καρυστιανού μπαίνει Βουλή με 4,8%
Οκτακομματική Βουλή, με 126 έδρες στην «γαλάζια» παράταξη - Στο 16,9% οι αναποφάσιστοι - Πώς αξιολογούνται οι εξαγγελίες Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ανδρουλάκη από τη ΔΕΘ - «Αγκάθι» η ακρίβεια
Τσίπρας, Καρυστιανού, Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης
53
Οι κινήσεις Κασιδιάρη για τις εκλογές μετά την αποφυλάκιση: Το σενάριο της Ένωσης των Ελλήνων, τι ισχύει για Νίκη και Παλμό
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή στο Live News, στο μικροσκόπιο βρίσκονται κόμματα εκτός Βουλής - Τη Δευτέρα αναμένεται να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα επόμενα βήματά του
Ηλίας Κασιδιάρης, αποφυλάκιση
7
Νέες «φωτιές» στο ΠΑΣΟΚ για τις συνεργασίες: Μετά το άνοιγμα Πάνα στην ΕΛΑΣ, η Αναστασίου δείχνει ΣΥΡΙΖΑ - Συνάντηση Ανδρουλάκη με βουλευτές
Δεύτερη παρέμβαση μέσα σε δύο ημέρες ανοίγει τη συζήτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες – Η Χαριλάου Τρικούπη είχε χαρακτηρίσει «άστοχες προσωπικές απόψεις» τις δηλώσεις Πάνα
Αναστασίου, Ανδρουλάκης, Πάνας
11