Πολιτική

Το ταξίδι – αστραπή Μητσοτάκη στη Γερμανία – Ποιος είναι ο λόγος και ποιους θα συναντήσει

Βαλίτσες για Γερμανία ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος την Πέμπτη θα δώσει το παρών στη σύνοδο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών στη Βαυαρία (CSU). Πρόκειται για τους κομματικούς εταίρους των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Καγκελαρίου Μέρκελ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει ενώπιον των βουλευτών του CSU με θέμα την ευρωπαϊκή πολιτική, ενώ θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον επικεφαλής του κόμματος, υπουργό Εσωτερικών και πρώην πρωθυπουργό του κρατιδίου της Βαυαρίας, Χορστ Ζέεχοφερ, αλλά και τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ. Ο τελευταίος έδωσε το παρών και στο πρόσφατο συνέδριο της ΝΔ, ως προσκεκλημένος του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον οποίο είναι γνωστό πως διαθέτει εξαιρετική προσωπική σχέση και εκείνος τον στήριξε απέναντι στον Φινλανδό, Αλεξάνταρ Στουμπ, στην κούρσα για την επιλογή του υποψηφίου του ΕΛΚ για την Κομισιόν.
Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στη Γερμανία μέσα σε ένα εξάμηνο, καθώς το περασμένο καλοκαίρι είχε επισκεφθεί το Βερολίνο και είχε επίσημες συνομιλίες με αξιωματούχους της γερμανικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του Χορστ Ζέεχοφερ. Σημειώνεται δε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την Άγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αθήνα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Ιανουαρίου και δεν θεωρείται άσχετη με τη χρονική σύμπτωση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας της συνταγματικής αναθεώρησης στην πΓΔΜ και την έλευση της συμφωνίας των Πρεσπών προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Κανένας δε ζήτησε την αλλαγή της ώρας θανάτου – Φτάνει με τις συκοφαντίες»
«Καλώ τις ανακριτικές αρχές να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα του Διοικητού του Νοσοκομείου και των ιατρών που παρέλαβαν από το ΕΚΑΒ ώστε να μην αφήσουμε χώρο στις συνωμοσιολογικές θεωρίες», είπε ο υπουργός Υγείας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 124
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση στο επίδομα θέρμανσης για όλες τις μορφές ενέργειας και επιδότηση diesel όλο τον Οκτώβριο
Ο πρωθυπουργός σχολιάζει τη διπλή αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους Moody’s και Scope, ενώ αναφέρεται και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης
Κυριάκος Μητσοτάκης 187
Η ΕΛΑΣ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα – Η μάχη με το ΠΑΣΟΚ και οι αναποφάσιστοι
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της ΕΛ.Α.Σ. στον προοδευτικό χώρο - Η πίεση στο ΠΑΣΟΚ, το ισχυρό χαρτί Τσίπρα και το δύσκολο πέρασμα από την εκλογική επιρροή στην κυβερνητική αξιοπιστία
Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ 10
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης 7
Τα μαζεύει ο Φρέντι Μπελέρης μετά τις αντιδράσεις: Ανακαλώ τα όσα είπα για τον Κασιδιάρη, η αποστροφή μου ήταν άστοχη
«Αυτή είναι και η διαχρονική στάση μου: να στέκομαι απέναντι σε αντιλήψεις και πρακτικές που υπονομεύουν τις δημοκρατικές αξίες και να δίνω μάχες ώστε οι συμπολίτες μας να μην παρασύρονται σε επικίνδυνα μονοπάτια»
O Φρεντι Μπελέρης 169