Πολιτική

Το τελευταίο ανέκδοτο του Γερούν Ντάισελμπλουμ

Να γελάς ή να κλαις με τις μπαρούφες που αμολάει κατά καιρούς ο Ολλανδός χοιροτρόφος και πλαστογράφος τίτλων σπουδών, Γερούν Ντάισελμπλουμ ή αλλιώς τσιράκι του Σόιμπλε.

Τελευταίο κατόρθωμα η βαρυσήμαντη δήλωσή του για πλήρη θωράκιση της ευρωπαϊκής οικονομίας από τα οικονομικά σοκ, παρότι, όπως λέει χρειάζεται πολύς χρόνος ακόμα.

Επειδή τα λέει στα σοβαρά και όχι για καλαμπούρι ο Κάλχας θα του θυμίσει εκείνους τους αλήστου μνήμης αυτόματους σταθεροποιητές με τους οποίους ήταν θωρακισμένη η ευρωπαϊκή οικονομία από την αμερικανική κρίση του 2008.

Το πόσο καλή ήταν η θωράκιση την είδαμε μόλις η κρίση πέρασε τον Ατλαντικό. Οχι μόνο δεν άφησε τίποτα όρθιο αλλά κόντεψε να διαλύσει και την ίδια την ευρωζώνη. Ιδιαίτερα εμείς οι Ελληνες νοιώσαμε καλύτερα από όλους, πόσο γερή ήταν η ευρωπαϊκή θωράκιση.

Οπότε Γερούν μην κουράζεσαι. Σταμάτα γιατί θα πάθουμε αγκύλωση από την πολύ θωράκιση
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Γεωργιάδης τρολάρει τον Ανδρουλάκη για το κόκκινο γαρύφαλλο: Η έλευση του κόμματος Τσίπρα έχει άμεσες επιπτώσεις
«Μήπως τελικά στόχος του κ. Γεωργιάδη είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως πιο γραφικός πολιτικός;» αναρωτιέται ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 28
Το «μανιφέστο» Τσίπρα για την «κυβερνώσα Αριστερά της νέας εποχής» και την προοδευτική συμπαράταξη
Το προγραμματικό κείμενο επικεντρώνεται στην ανάγκη για τη συμπαράταξη των τριών βασικών ρευμάτων της σύγχρονης αριστεράς: της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας
Αλέξης Τσίπρας 91
Νίκος Δένδιας: Η Πρωτομαγιά υπενθυμίζει τους αγώνες που θεμελίωσαν τα εργασιακά δικαιώματα
«Η προστασία και ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου, η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και η δίκαιη κατανομή των καρπών της ανάπτυξης, αποτελούν κυρίαρχες προτεραιότητες της ΝΔ»
Ο Νίκος Δένδιας