Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

«Το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργεί» είπε ο υφυπουργός Μεταφορών από τη Λάρισα – «Λέτε το ένα ψέμα πάνω στο άλλο» απαντά η Πόπη Τσαπανίδου

«Το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργεί» είπε ο υφυπουργός Μεταφορών από τη Λάρισα – «Λέτε το ένα ψέμα πάνω στο άλλο» απαντά η Πόπη Τσαπανίδου
larissanet.gr

Ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος επισκέφθηκε το σταθμαρχείο Λάρισας. Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε ότι «το σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργούσε και τη νύχτα του μοιραίου δυστυχήματος». «Η κυβέρνηση λέει το ένα ψέμα πάνω στο άλλο για την τηλεδιοίκηση στη Λάρισα», απάντησε η Πόπη Τσαπανίδου.

Σε δηλώσεις του από το σταθμαρχείο Λάρισας ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα, ούτε εντός της Βουλής, ούτε εκτός της Βουλής να παραπληροφορεί την ελληνική κοινωνία» και πρόσθεσε:

«Αυτός ο πίνακας, δηλαδή το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργεί. Ο χειρισμός του τοπικού ελέγχου και της χάραξης των διαδρομών. Σας θυμίζω ότι έχει παραδοθεί από τον Νοέμβριο του 2022. Ένα σύστημα που λειτουργούσε και την νύχτα του μοιραίου δυστυχήματος. Δυστυχώς δεν χρησιμοποιήθηκε».

Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος παρουσίασε στους δημοσιογράφος τη διαδικασία που τηρείται για τον έλεγχο των αμαξοστοιχιών, παρουσία του σταθμάρχη, στον οποίο έδωσε στη συνέχεια τον λόγο για να εξηγήσει τη διαδικασία στους δημοσιογράφους.

Από την πλευρά του ο σταθμάρχης που βρισκόταν στην αίθουσα του σταθμαρχείου Λάρισας, παρουσιάζοντας τη διαδικασία είπε ότι «αυτό δεν είναι το σύστημα τηλεδιοίκησης, αλλά τοπικός χειρισμός της διαδρομής», για να συμπληρώσει πως «η τηλεδιοίκηση βγήκε τελείως εκτός από τον Ιούλιο του 2019, αλλά και υπολειτουργούσε μέχρι το 2019».

Λίγο πριν το τέλος παρουσίασης της διαδικασίας πήρε τον λόγο ξανά ο υφυπουργός, μετά από ερώτηση δημοσιογράφων για το αν λειτουργεί η τηλεδιοίκηση και είπε πως «η τηλεδιοίκηση όπως έχουμε πει θα είναι έτοιμη περίπου τέλος Σεπτεμβρίου, όμως αυτό το σύστημα, είναι αρκετό για να προλάβει ένα τέτοιο δυστύχημα».

Παρακολουθήστε βίντεο του larissanet:

Πόπη Τσαπανίδου: Τώρα «βαφτίζουν» τηλεδιοίκηση έναν τοπικό πίνακα χάραξης πορείας -προβληματικής λειτουργίας και αυτός

«Μετά την αυτοψία και του Αλέξη Τσίπρα, όταν όλοι είδαμε ότι είναι ένα γιαπί από το καλοκαίρι του ’19, το τροπάρι άλλαξε», απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, με δήλωσή της on camera.

Ολόκληρη η δήλωση της Πόπης Τσαπανίδου:

«Μέχρι σήμερα οι κύριοι Γεραπετρίτης, Οικονόμου, Καραμανλής επαναλάμβαναν ότι το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, όχι μόνο υπάρχει αλλά ήταν σε λειτουργία τη νύχτα της τραγωδίας.

Μετά την αυτοψία και του Αλέξη Τσίπρα, όταν όλοι είδαμε ότι είναι ένα γιαπί από το καλοκαίρι του ‘19, το τροπάρι άλλαξε. Τώρα «βαφτίζουν» τηλεδιοίκηση έναν τοπικό πίνακα χάραξης πορείας -προβληματικής λειτουργίας και αυτός- που βλέπει μόνο την είσοδο και έξοδο του σταθμού και τον οποίο μάλιστα ο εδώ και 3 εβδομάδες εξαφανισμένος αρμόδιος υφυπουργός ανέλαβε να δείξει στους δημοσιογράφους πως λειτουργεί.

Το ένα ψέμα πάνω στο άλλο. Και κανένας σεβασμός στην αλήθεια και στη μνήμη των θυμάτων».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις