Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Το υπουργείο Εργασίας απαντά στη ΝΔ: Ο ΕΦΚΑ επιτυγχάνει πλεονάσματα

Το υπουργείο Εργασίας απαντά στη ΝΔ: Ο ΕΦΚΑ επιτυγχάνει πλεονάσματα
photo eurokinissi

Ανακοίνωση για τον ΕΦΚΑ εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και επισημαίνει πως επιτυγχάνει πλεονάσματα, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στη ΝΔ για πολιτικό τυχοδιωκτισμό.

«H ΝΔ αποδεικνύει καθημερινά ότι ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός της δεν έχει όριο. Το κόμμα που χρεοκόπησε το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και υπόσχεται να το καταργήσει με τις ιδιωτικές συντάξεις εμφανίζεται ως δήθεν υπερασπιστής της αλληλεγγύης των γενεών» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Οι εκπρόσωποι του παλιού πολιτικού συστήματος δεν πείθουν κανέναν με τα επαναλαμβανόμενα ψεύδη τους» επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας, σημειώνοντας ότι οι ίδιοι θεσμοθέτησαν τη δυνατότητα χρήσης του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) και οι ίδιοι είναι που πρώτοι έκαναν χρήση του ΑΚΑΓΕ το 2014. «Οι ίδιοι που έκοψαν τις συντάξεις έως 50%, παρέδωσαν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με έλλειμμα 1,1 δισ. ευρώ και με 386.444 απλήρωτες συνταξιοδοτικές παροχές, ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ» τονίζει το υπουργείο.

«Η σημερινή κυβέρνηση αποκατέστησε τη βιωσιμότητα και την αξιοπιστία του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Δεν “σπάει” κανέναν κουμπαρά, αφού η επιχορήγηση του ΑΚΑΓΕ είναι νομοθετημένη και ενταγμένη στον αρχικό προϋπολογισμό του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).Σε αντίθεση με το φαύλο κύκλο των περικοπών, των εξοντωτικών εισφορών, των αυξανόμενων οφειλών και των ελλειμμάτων στα πρώην ταμεία, σήμερα ο ΕΦΚΑ επιτυγχάνει πλεονάσματα, έχοντας περιορίσει, από τον Ιανουάριο του 2015, τις εκκρεμείς κύριες συντάξεις κατά 76,9%, από 168.922 εκκρεμείς το 2014 σε 39.061, παρόλο που στο μεσοδιάστημα είχαν υποβληθεί 530.078 νέες αιτήσεις κύριων συντάξεων.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Επιτέλους, ας κάνουν την αυτοκριτική τους για τα πεπραγμένα τους» υπογραμμίζει το υπουργείο Εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις