Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Mε τον αραμπά η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Mε τον αραμπά η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Mε τον αραμπά προχωρά η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, παραδέχθηκε στην Βουλή η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη. Σε σχέση με την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων στο Δημόσιο, ανέφερε πως το σύστημα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2018.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, απάντησε σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά σχετικά με την πρόοδο της αξιολόγησης στο Δημόσιο.

Παραδέχθηκε πως «όλα τα βήματα δεν έχουν ολοκληρωθεί όπως θα τα θέλαμε», ευελπιστώντας πάντως ότι θα υπερκεραστούν όλα τα εμπόδια με την ολοκλήρωση του έργου της ηλεκτρονικής αξιολόγησης, το οποίο πρόκειται να δημοπρατηθεί άμεσα…

Χαρακτηριστικό είναι ότι η υπουργός ουσιαστικά δήλωσε αδυναμία να δώσει στοιχεία για το πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι στην πρόσφατη όχι μόνο αξιολογήθηκαν αλλά και πόσοι κρίθηκαν με βαθμό κάτω της βάσης. Αίσθηση, επίσης προκάλεσε η αναφορά της ότι  δυστυχώς δεν υπάρχει αντικειμενικός τρόπος συλλογής τέτοιων στοιχείων όχι μόνο σήμερα αλλά από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, προσθέτοντας ότι «οι συγκεκριμένες αγκυλώσεις θα ξεπεραστούν με την ηλεκτρονική αξιολόγηση».

Αναφορικά με το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων στο Δημόσιων, που της έθεσε σε άλλη επίκαιρη ερώτηση ο βουλευτής της ΔΗΜ. ΣΥΜΠ.  Κώστας Μπαριώτας, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί, το Δημόσιο θα δίνει δωρεάν ψηφιακές υπογραφές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις