Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Στο Μάτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης! video

Μητσοτάκης

Στο Μάτι βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πιο συγκεκριμένα στο οικόπεδο που είχε συσσωρευτεί τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης.
Με εντολή της νέας κυβέρνησης καθαρίστηκε -χωρίς κόστος για το Δημόσιο- ένα χρόνο μετά την φονική πυρκαγιά.
Μαζί του και ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.
Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο.

Στο Μάτι βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως προγραμμάτισε να επισκεφθεί από κοντά το οικόπεδο… του τρόμου.

Μητσοτάκης Μητσοτάκης

Πρόκειται για τον χώρο στην Α’ είσοδο του Ν. Βουτζά στον οποίο ένα χρόνο μετά την φονική πυρκαγιά είχε συγκεντρωθεί τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης, με τους κατοίκους της περιοχής να τρέμουν στην ιδέα έστω και μίας… σπίθας στο σημείο.

Μαζί του ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με τον πρωθυπουργό να τονίζει πως “η πρώτη υποχρέωση του κράτους είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακόμη επεσήμανε πως το οικόπεδο καθαρίστηκε χωρίς κόστος για το Δημόσιο, καθώς υπήρξε συνεννόηση με ιδιωτικές εταιρείες, ενώ υπογράμμισε το γεγονός πως το όλο εγχείρημα δεν ήταν δύσκολο, απλά κάποιος έπρεπε να ασχοληθεί.

Ήδη, ανέφερε πως για το σχέδιο αναγέννησης της περιοχής ενδιαφέρονται ξένα πανεπιστήμια και σημείωσε πως σε ένα έτος θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο για την ανασυγκρότησή της, στο οποίο θα συμμετέχει και η κοινωνία των πολιτών η οποία θα συνδιαμορφώσει το μέλλον της περιοχής.

Τόνισε, όμως, πως με τις ίδιες δυνάμεις φέτος δόθηκε μάχη για την προστασία από τις πυρκαγιές και ευχαρίστησε όλους όσοι εμπλέκονται, και τον γραμματέα Πολιτικής προστασίας Ν. Χαρδαλιά. Συμπλήρωσε πως χρειάζονται οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη θέση.Η καύσιμη ύλη που μεταφέρθηκε θα αξιοποιηθεί και δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον είπε ο πρωθυπουργός και ανέφερε πως ό,τι καινούργια καύσιμη ύλη έρχεται στο οικόπεδο θα φεύγει με τον ίδιο τρόπο.

Ο κ. Μητσοτάκης και δεσμεύθηκε να επιστρέψει και να ξαναδεί το οικόπεδο φυτεμένο με αμπέλια όπως είναι τα γειτνιάζοντα οικόπεδα.Έκανε ειδική μνεία στους εγκαυματίες τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα ώστε να καλύπτονται πλέον όλες οι θεραπείες τους από τον ΕΟΠΥΥ, κάτι που δεν γινόταν. «Και αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης συνομίλησε με κατοίκους και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενώ δέχθηκε αίτημα των εκπροσώπων των κατοίκων να συναντηθούν αλλά, όπως είπε, «μακριά από τις κάμερες».Περίπου 20.000 τόνοι εύφλεκτης ύλης είχαν εναποτεθεί στο οικόπεδο αλλά παρέμεναν εκεί δημιουργώντας κινδύνους για τους κατοίκους και την περιοχή.

Ο πρωθυπουργός λίγες ημέρες μετά το σχηματισμό κυβέρνησης είχε επισκεφθεί την περιοχή κατά την έναρξη των εργασιών καθαρισμού του οικοπέδου. Οι εργασίες ξεκίνησαν μετά από άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης και την πρόσκληση που είχε απευθύνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ‘Ακης Σκέρτσος σε ιδιωτικές εταιρείες να αναλάβουν τον καθαρισμό δωρεάν στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Το χρονικό

Να θυμίσουμε εδώ πως οι εργασίες απομάκρυνσης της καύσιμης ύλης από το οικόπεδο ξεκίνησαν ήδη την επομένη της ψήφου εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση, ενώ επί ένα περίπου χρόνο η συσσώρευσή τους συνιστούσε νέα απειλή για το περιβάλλον και τους κατοίκους.

Το έργο έγινε τελικά χωρίς δαπάνη για το δημόσιο, καθώς με συνεννόηση της κυβέρνησης, εταιρείες προθυμοποιήθηκαν να αναλάβουν δωρεάν τον καθαρισμό και τη μεταφορά των καμμένων.

Την ανακοίνωση για την έναρξη καθαρισμού του οικοπέδου είχε κάνει λιγότερο από έναν μήνα πριν εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, μέσω του προφίλ του στο facebook.

Ένα βίντεο για την συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης είχε αναρτήσει και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ξεκίνησε ο καθαρισμός του οικοπέδου στο Μάτι

Σήμερα άρχισε ο καθαρισμός του οικοπέδου στο οποίο έχει συγκεντρωθεί τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης μετά την πυρκαγιά στο Μάτι. Το πρώτο βήμα για την αναγκαία και καθυστερημένη επιστροφή της ζωής των κατοίκων στην κανονικότητα αλλά και για την ανάπλαση της περιοχής. Προχωράμε γρήγορα και αποφασιστικά, δίνουμε λύσεις, αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο εργαλείο με διαφάνεια και λογοδοσία.Το έργο ανέλαβαν μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες χωρίς καμία επιβάρυνση για το ελληνικό δημόσιο, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Freitag, 26. Juli 2019

Φωτογραφίες από: YouTube.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις