Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τόσκας: Νέος… εξάψαλμος για τα μπάχαλα! “Υπήρξε αδράνεια από την αστυνομία”

Τόσκας αστυνομία

Νέα πυρά κατά των αστυνομικών που, όπως είπε αδράνησαν και δεν εφάρμοσαν τις εντολές, εξαπέλυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Αιτία οι επιθέσεις των τελευταίων ημερών στην Αθήνα.

Από την κριτική που άσκησε ο Νίκος Τόσκας δεν γλίτωσε… κανείς. Ούτε η αστυνομία, ούτε οι συνδικαλιστές, ούτε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ούτε η αντιπολίτευση. «Οι αστυνομικοί έδειξαν αδράνεια και δεν εφάρμοσαν τις εντολές», δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας σε τηλεφωνική του συνέντευξη, το βράδυ της Πέμπτης (01.03.2018) στην ΕΡΤ.

Δεν είναι μόνο το μπαράζ επιθέσεων από αναρχικούς τις τελευταίες νύχτες (κυρίως) στην Αθήνα με αφορμή την υπόθεση του απεργού πείνας και δίψας Ντίνου Γιαγτζόγλου (σ.σ. κατηγορείται για το τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο και ζητά τη μεταγωγή του από τη Λάρισα στον Κορυδαλλό). Είναι και η επίθεση στη «Φαβέλα» στον Πειραιά από ακροδεξιούς πριν σχεδόν μια εβδομάδα. Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, κανείς δεν έχει συλληφθεί.

Ο Νίκος Τόσκας ζήτησε να μην ισοπεδώνονται τα πάντα και να μην ακυρώνονται οι μεγάλες επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. Προανήγγειλε αποτελέσματα και συλλήψεις για υποθέσεις επιθέσεων ακροδεξιών, όπως στο στέκι «Φαβέλα» του Πειραιά. Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι θα αντιμετωπιστούν οι «μπαχαλάκηδες», που δημιουργούν τα επεισόδια, χωρίς να υπάρξει ανοχή για κανέναν.

Τόσκας: Τους τα έψαλλα γιατί έδειξαν αδράνεια

Ο Νίκος Τόσκας επανέλαβε ότι κατσάδιασε, το πρωί της Πέμπτης όταν βρέθηκε στη ΓΑΔΑ, υπηρεσιακούς παράγοντες τους οποίους κατηγόρησε πως έδειξαν αδράνεια ή δεν εφάρμοσαν εντολές.

Αναφερόμενος ειδικά στην πρόσφατη επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Novartis είπε ότι δεν δούλεψαν καλά τα μέτρα, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σαφείς εντολές για τη φύλαξη του κτιρίου, αλλά και την αστυνόμευση του κέντρου και ειδικότερα της οδού Ερμού.

Ερμού έσπασαν καταστήματα

«Αυτές οι ενέργειες βάλλουν κατά της δημοκρατίας, της ελεύθερης έκφρασης, του πανεπιστημιακού ασύλου και της ασφάλειας των πολιτών και αντιμετωπίζονται, αλλά με τον νόμιμο τρόπο. Δεν θέλουμε να μετατρέψουμε την Αθήνα σε αστυνομοκρατούμενη πόλη, όπως ήταν μέχρι το 2014», είπε ο Νίκος Τόσκας.

«Σεβόμαστε τη θέση της αντιπολίτευσης που ασκεί κριτική, αλλά δεν θα ολισθήσουμε σε μέτρα ακροδεξιάς έμπνευσης και ιδεολογίας», σημείωσε.

Οι απειλές θα μείνουν… επιθυμίες! Καμία ανοχή

Για τις απειλές που εξαπολύουν αυτοί που προκαλούν τα επεισόδια, ο κ. Τόσκας είπε ότι αυτοί που τις εκφράζουν θα μείνουν με τις επιθυμίες τους «γιατί δεν θα υπάρξει καμία ανοχή, όπως επίσης δεν θα δώσουμε την ευχαρίστηση σε αυτούς που τρίβουν τα χέρια τους από τέτοιες πράξεις προκειμένου να τις εκμεταλλευτούν μικροπολιτικά».

Ο Καμίνης

Σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που του ασκεί ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ο κ. Τόσκας δήλωσε: «Ο κ. Καμίνης, ως επικεφαλής του δήμου μάλλον προσπαθεί να απωθήσει κόσμο από το να έρθει, και αυτό είναι πολύ κακό για τη χώρα.

Προσπάθησα πολλές φορές να συνεργαστώ μαζί του και να ζητήσω και εγγράφως να εφαρμόσει κάποια μέτρα σχετικά με την ασφάλεια, αλλά δυστυχώς δεν έχει καταλάβει κάποια πράγματα. Καλό θα είναι να ασχοληθεί με θέματα του δήμου του, την καθαριότητα και την φροντίδα κάποιων περιοχών και να συνεργαστεί μαζί μας για θέματα ασφάλειας για να έχουμε μια πόλη που να προσελκύει κόσμο και όχι να τον απωθεί».

Οι συνδικαλιστές

Για την κριτική από πλευράς συνδικαλιστών της Αστυνομίας, ο Νίκος Τόσκας είπε: «Υπάρχουν συνδικαλιστές που κατά καιρούς κάνουν τους νομικούς και τους προστάτες των θεσμών. Η δουλειά τους είναι άλλη και καλό είναι να μην πέφτουν σε λάθη αστεία και έξω από κάθε θεσμική ιδιότητα. Να σταματήσουν αυτές τις παρεμβάσεις, που μερικές φορές μπορεί να είναι εργολαβικές».

Για την επίθεση στο στέκι «Φαβέλα», ο κ. Τόσκας υπογράμμισε ότι η Αστυνομία έχει επικεντρωθεί στην υπόθεση και θα υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα, ενώ έκρινε ότι δεν υπάρχει διείσδυση της Χρυσής Αυγής στις τάξεις των αστυνομικών, πέρα από ένα ποσοστό που αντιστοιχεί και στον γενικό πληθυσμό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις