Πολιτική

Τουρκία: «Αν θέλαμε ένταση θα κάναμε υπερπτήσεις στην Αττική» λέει το «δεξί χέρι» του Ερντογάν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αμετακίνητη στην προκλητική ρητορική της η Τουρκία. Η τελευταία… απόδειξη είναι τα όσα είπε ο Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας και «δεξί χέρι» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Αν θέλαμε ένταση θα μπορούσαμε να κάνουμε υπερπτήσεις και πάνω από τη χερσόνησο της Αττικής».

Η Τουρκία συνεχίζει να κατηγορεί την Ελλάδα πως είναι εκείνη που κάνει τις υπερπτήσεις, με τον Φαχρετίν Αλτούν να λέει πως η διακοπή επικοινωνίας ανάμεσα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, θα συνεχιστεί!

«Αν η Τουρκία ήθελε να παίξει ένα παιχνίδι τόσο επικίνδυνο όσο η Ελλάδα, θα είχατε δει τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη στους ουρανούς της Αττικής», προκαλεί ο στενός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής και τον ανταποκριτή της στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη.

Συνεχίζοντας το… προκλητικό του κρεσέντο, ο Αλτούν λέει ότι «η Τουρκία απαντάει στις προβοκάτσιες της Ελλάδας», υποστηρίζοντας ότι «ελληνικά αεροσκάφη έφτασαν στην ηπειρωτική μας χώρα στις 27 Απριλίου. Παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας στις περιοχές Ντάτσα, Ντίντιμ και Νταλάμαν. Αυτά δεν τα ισχυριζόμαστε εμείς. Μιλάμε για συγκεκριμένα παραδείγματα όπου μοιραζόμαστε εικόνες ραντάρ με συμμαχικές χώρες.

Επιτρέψτε μου να εξηγήσω το γεγονός της 27ης Απριλίου προκειμένου οι αναγνώστες σας να το οπτικοποιήσουν: Αν η Τουρκία ήθελε να παίξει ένα παιχνίδι τόσο επικίνδυνο όσο η Ελλάδα, θα είχατε δει τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη στους ουρανούς της Αττικής. Αλλά δεν έχουμε τέτοιο μέλημα. Δεν ήμασταν και δεν θα είμαστε η πλευρά που αυξάνει την ένταση. Ωστόσο έχουμε τα μέσα και τις δυνατότητες να απαντήσουμε σε κάθε κίνηση» προσθέτει.

   

Ο άμεσος συνεργάτης του Τούρκου προέδρου, αν και λέει ότι η διακοπή επικοινωνίας ανάμεσα σε Ερντογάν και Μητσοτάκη θα συνεχιστεί, σημειώνει ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να εμπλέξει τρίτες χώρες στα ελληνοτουρκικά θέματα και πως χρειάζεται «απευθείας διάλογος».

Σε ό,τι αφορά την πώληση αμερικανικών F-16, ο Φαχρετίν Αλτούν εκφράζει αισιοδοξία ότι τελικά «θα εγκριθεί η πώλησή τους κάποια στιγμή» υποστηρίζει, παρά το μπλόκο του Κογκρέσου.

Εμμένοντας στη σκληρή γραμμή της Άγκυρας, ο Τούρκος αξιωματούχος δεν απέκλεισε έρευνες στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, χωρίς να διευκρινίζει πού θα γίνουν έρευνες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Πολάκης σε Σωκράτη Φάμελλο: «Το δίλημμα δεν είναι αν θα είμαστε με τον Τσίπρα, αλλά αν την επόμενη ημέρα θα υπάρξει ΣΥΡΙΖΑ»
«Είμαι υπερήφανος για όσα έγιναν το 2015 – 2019 όχι για όσα έγιναν το 2019 – 2023» - Τροπολογία κατά της αυτοδιάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε ο Πολάκης και άλλα 5 μέλη
παύλος πολάκης
12
Τα σενάρια μετά την μετακίνηση Κυρανάκη στη θέση του γραμματέα της ΝΔ – Ο Παύλος Μαρινάκης και τα ονόματα που ακούγονται για τον «μίνι» ανασχηματισμό της Πέμπτης
Ο Παύλος Μαρινάκης ακούγεται έντονα για το υπουργείο Μεταφορών ενώ Αλεξάνδρα Σδούκου και Τάσος Χατζηβασιλείου ακούγονται επίσης για θέση στο υπουργικό σχήμα. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος «παίζει» για μετακίνηση στο Μαξίμου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα στους υπουργούς «πιο γρήγορα, πιο τολμηρά» 31