Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Τουρκία: «Σε θετικό κλίμα η συνάντηση με την ελληνική αντιπροσωπεία» για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης – Τι συμφωνήθηκε

Τουρκία: «Σε θετικό κλίμα η συνάντηση με την ελληνική αντιπροσωπεία» για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης – Τι συμφωνήθηκε

“Θετική” χαρακτηρίζει το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας τη συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Άγκυρα, για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Στην ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι Ελλάδα και Τουρκία θα εφαρμόσουν τα ΜΟΕ που έχουν συμφωνηθεί και θα δημιουργήσουν έναν μηχανισμό επικοινωνίας, ώστε να βρίσκονται σε συνεχή επαφή.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΑΜ αναφέρει:

“Στις 13 Νοεμβρίου 2023, αντιπροσωπείες από την Ελλάδα και την Τουρκία πραγματοποίησαν νέο γύρο συνομιλιών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα, με οικοδεσπότη το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Και οι δύο αντιπροσωπείες περιλάμβαναν πρεσβευτές, υψηλόβαθμους στρατιωτικούς και άλλους αξιωματούχους.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εφαρμόσουν ή να επανενεργοποιήσουν έναν αριθμό προηγουμένως συμφωνηθέντων ΜΟΕ καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024. Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης να δημιουργήσουν έναν μηχανισμό ώστε να παραμείνουν σε επαφή και να διευκολύνουν την εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει από την ελληνική πλευρά”.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, οι δύο αντιπροσωπείες παρακάθισαν σε δείπνο με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις