Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Τούρκοι λένε ότι χάκαραν το ΥΠΕΞ! Διαψεύδει τους ισχυρισμούς η Αθήνα – Video

Τούρκοι λένε ότι χάκαραν το ΥΠΕΞ! Διαψεύδει τους ισχυρισμούς η Αθήνα – Video
φωτογραφία: αρχείο Reuters

Τούρκοι χάκερς ισχυρίστηκαν ότι έριξαν την Τετάρτη (26.12.2018) την ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.
Με μηνύματά τους στο Διαδίκτυο απαντούν στις πρόσφατες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για την εθνική κυριαρχία και κάνουν αναφορές σε νέα Μικρασιατική καταστροφή.
Δεν έγινε καμία παραβίαση της ιστοσελίδας μας, ούτε του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου διαβεβαίωσαν από την πλευρά τους κύκλοι του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Τούρκοι χάκερ που αυτοαποκαλούνται “κυβερνοπολεμιστές επιδρομείς” ανέφεραν ότι κατέβασαν την ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αλλά και το παράρτημα της εθνικής στρατηγικής του υπουργείου.

“Μπορεί μια νύχτα να έρθουμε ξαφνικά, τα νεύρα μας έχουν χτυπήσει κόκκινο. Προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όρια και τους υπενθυμίζουμε ότι η ιστορία μια μέρα θα επαναληφθεί”, υπαινισσόμενοι την Μικρασιατική καταστροφή.

Επιπλέον, η αναφορά τους φανερώνει μεγάλο εκνευρισμό από τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου (24.12.2018) που είχε πει:

“Όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα και το διεθνές δίκαιο θα τον τσακίσουμε, θα τον συντρίψουμε”.

Οι Τούρκοι πειρατές του Διαδικτύου ισχυρίζονται πως έσπασαν τους κωδικούς και μπήκαν σε ελληνικούς ηλεκτρονικούς λογαριασμούς, ενώ προαναγγέλλουν επιθέσεις και σε Μέσα Ενημέρωσης, “αν συνεχίσει την ίδια τακτική η ελληνική κυβέρνηση”.

Από την πλευρά του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ξεκαθαρίζει, μέσω κύκλων, ότι τόσο η ιστοσελίδα όσο και τα μέιλ του ουδέποτε έπαψαν να λειτουργούν, διαψεύδοντας τους Τούρκους “κυβερνοπολεμιστές επιδρομείς”.

Οι ίδιοι ελληνικοί κύκλοι διαβεβαίωναν και πως αν ποτέ συμβεί κάτι, αντιμετωπίζεται άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις