Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ παρουσιάζει ο Μητσοτάκης – Πού υπερέχει το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο

Τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ παρουσιάζει ο Μητσοτάκης – Πού υπερέχει το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο
photo intime

Πανηγυρικό τόνο στην παρουσίαση των 42 υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΝΔ θα δώσει απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 6 το απόγευμα στον «Ελληνικό Κόσμο» και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να τονίσει πως το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός του υπερέχει ποιοτικά έναντι αυτού του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έχει διαμορφωθεί – όπως λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση – με μοναδικό γνώμονα την αναγνωρισιμότητα των υποψηφίων και την ανάγκη να διατηρηθούν οι εσωκομματικές ισορροπίες, αλλά και οι «διευθετήσεις», φωτογραφίζοντας σ’ αυτήν την περίπτωση ευκρινώς την Έλενα Κουντουρά και τον Σπύρο Δανέλλη.

Όπως λένε στην οδό Πειραιώς, πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο που συμβολίζει την ενότητα του κεντροδεξιού χώρου, την ανανέωση – ηλικιακή και στελεχιακή – και την επαγγελματική αναγνώριση και καταξίωση των υποψηφίων, ενώ έχει «ευρωπαϊκά» χαρακτηριστικά, με την έννοια πως οι 42 υποψήφιοι ταιριάζουν απόλυτα στο προφίλ του ευρωβουλευτή και του πολιτικού που μπορεί ν’ αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των Βρυξελλών. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι πλην των νυν ευρωβουλευτών που είναι εκ νέου υποψήφιοι και των εν ενεργεία βουλευτών που δοκιμάζουν την τύχη τους στην Ευρωβουλή, σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι διεκδικούν για πρώτη φορά την ψήφο των πολιτών.

Τα στοιχεία αυτά για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι πάντως αυτά που θ’ αποτελέσουν οδηγό για τις «γαλάζιες» λίστες και στις εθνικές εκλογές, ανεξαρτήτως του χρόνου διεξαγωγής τους. Ούτως ή άλλως, αυτό που λένε στην οδό Πειραιώς είναι πως ακόμη κι αν ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσει να προχωρήσει σε εκλογές το Μάιο, στη ΝΔ είναι έτοιμοι να δώσουν τη μεγάλη μάχη.

Παρά το γεγονός, μάλιστα, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται μεγάλη συζήτηση – κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – για την υποψηφιότητα π.χ. του Δημήτρη Καιρίδη, όσα είπε στον τηλεοπτικό αέρα του Σκάι ο Γιώργος Αυτιάς για το πώς «κόπηκε» η υποψηφιότητά του ή ακόμη και τη συνέντευξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στη «Νέα Σελίδα» για τις επιλογές στις λίστες της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του δεν κάνουν πίσω στις επιλογές τους. Αντιθέτως, υπενθυμίζουν το φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ με τη Μυρσίνη Λοΐζου, τις αντιδράσεις για τη συνάντηση Κουρουμπλή-Αμβρόσιου, αλλά και την αμφιλεγόμενη υποψηφιότητα του Πάνου Λάμπρου, ο οποίος στο παρελθόν έχει υπάρξει υμνητής της τρομοκρατίας, όπως λένε στη ΝΔ (σ.σ.: μεταξύ άλλων, κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της «17 Νοέμβρη»).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις