Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

“Τριγμοί” στην συγκυβέρνηση! Προβληματισμένοι οι ΑΝΕΛ, “μήνυμα” Καμμένου!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Προβληματισμό στους ΑΝΕΛ προκαλεί η διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου και του προσωπικού της Αρχής.

Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, κατά τη συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου στην επιτροπή Οικονομικών είπε πως διατηρεί επιφυλάξεις σχετικά με την επίμαχη διάταξης διευκρινίζοντας πάντως πως «δεν λέμε πως δεν θα το ψηφίσουμε αλλά να το συζητήσουμε πρώτα με τον υπουργό και να δούμε μήπως δημιουργούμε κάποιο “δεδικασμένο” ή να δούμε και το ύψος αυτής της κάλυψης…».

Ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης, θέλοντας να «κλείσει» ένα καυτό θέμα μεταξύ της κυβέρνησης και των Θεσμών, οι οποίοι έχουν αξιώσει την θέσπιση αυτής της διάταξης ανέφερε πως « ο αρκετοί μέχρι τώρα ομιλητές από κόμματα έχουν αναφερθεί στο θέμα αυτό. Εμείς δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό. Ο νόμος του 2011 που αφορά την Επιτροπή Ανταγωνισμού αφορά όλες τις ανεξάρτητες αρχές και προβλέπει την ίδια διαδικασία. Μόνο στο νόμο του 2011 δεν υπήρχε όριο για τα ποσά των δικαστικών εξόδων, ενώ εδώ τίθεται το έως και το 6απλάσιο των τιμών που προβλέπει ο Κώδικας Δικηγόρων. Δεν προστατεύουμε ούτε την παρούσα ούτε την επόμενη διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ» και επισήμανε πως επίσης στην διάταξη προβλέπεται ενισχυτικά πως εάν υπάρξει άλλη αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση τότε τα χρήματα αυτά είναι υποχρεωμένος να τα επιστρέψει και τόνισε πως ο στόχος είναι να προστατευτεί η ανεξαρτησία των Αρχών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε