Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τριήμερο «σκληρού ροκ» στη Βουλή – Η στρατηγική της κυβέρνησης στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

Τριήμερο «σκληρού ροκ» στη Βουλή – Η στρατηγική της κυβέρνησης στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

Θέσεις «μάχης» λαμβάνουν υπουργοί και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή. Ως το βράδυ της Παρασκευής, οπότε και θα τεθεί σε ψηφοφορία η πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, η «εντολή» είναι να μιλήσουν όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και όσο περισσότεροι βουλευτές. Στόχος να αναδείξει ο καθένας και η καθεμία το έργο ανά υπουργείο και όλοι μαζί τα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης σε σχέση με την προηγούμενη των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Μετά και την πρόταση μομφής, ο “κωδικός” είναι… “ολομέτωπη αντεπίθεση” δηλώνει χαρακτηριστικά στο newsit.gr στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι όχι απλά δεν θα μείνει καμία αιχμή αναπάντητη αλλά «θα αναδειχθούν οι “σκοτεινές” υποθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που είναι αυτή τη στιγμή στην επικαιρότητα», υποθέσεις που άπτονται και τους κράτους – δικαίου, τονίζει η ίδια πηγή.

Στα όσα ενόρκως κατέθεσε η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα για βαλίτσες με «μαύρο» χρήμα στην Κουμουνδούρου, προκειμένου να στηθεί το «SYRIZA channel».

Στα δύο ειδικά δικαστήρια για τους πρώην υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα, Δ. Παπαγγελόπουλο και Ν. Παππά.

Στον προστατευόμενο μάρτυρα στην υπόθεση Novartis «Μάξιμο Σαράφη», ο οποίος συνελήφθη για συμμετοχή, με αρχηγικό ρόλο, σε εγκληματική οργάνωση. «Πώς γίνεται να συλλαμβάνεται για απάτες, προσέξτε, ένας από τους κουκουλοφόρους μάρτυρες που έστησαν τη σκευωρία της Novartis;» αναρωτήθηκε χθες (25.01.2023) με έμφαση ο Κ. Μητσοτάκης από την Κρήτη, δίνοντας το στίγμα της 3ήμερης κοινοβουλευτικής «μάχης».

Και όσο για το ίδιο το θέμα των υποκλοπών, τόσο στο πλαίσιο των επισυνδέσεων της ΕΥΠ για τα 6 πρόσωπα (1 υπουργό και 5 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων) τα οποία κατονόμασε ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και για τις παρακολουθήσεις με το λογισμικό Predator, η γραμμή του Κ. Μητσοτάκη και σύσσωμης της ΝΔ είναι ότι δεν υπήρχε γνώση για αυτές και ότι η αντίδραση ήταν άμεση με αλλαγές προσώπων και νομοθετική πρωτοβουλία για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της ΕΥΠ.

Σε πρώτο πλάνο θα βρεθεί και η… «περίεργη προνομιακή σχέση», κατά την δήλωση του Μεγάρου Μαξίμου, του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, στον οποίο καταλογίστηκαν… πολιτικές φιλοδοξίες.

«Όσο για τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής, που ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ τον έκανε σημαία του, θα δούμε στην πορεία τελικά πόσο ανεξάρτητος είναι αυτός και οι συνεργάτες του» δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο Πρωθυπουργός από την Κρήτη.

«Ο κ. Τσίπρας έγραψε τον πρόλογο της ήττας του με την πρόταση δυσπιστίας» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο Ηράκλειο. «Να είναι βέβαιος, όμως, ότι αυτή η πρόταση δυσπιστίας θα μετατραπεί σε πρόταση της δικής του απιστίας προς τον λαό» πρόσθεσε.

Βρισκόταν στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Κρήτη του 2030, όταν το μεσημέρι πληροφορήθηκε ότι τελικά ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης για το θέμα των παρακολουθήσεων.

«Καλοδεχούμενη η πρόταση» ήταν η πρώτη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος το προηγούμενο 24ωρο είχε μπαράζ συσκέψεων με συνεργάτες τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η αλήθεια είναι ότι τον προκαλούσα πολλούς μήνες να το κάνει. Αποφάσισε να το κάνει τώρα, λίγο πριν τις εκλογές» τόνισε, σημειώνοντας ότι είναι μια… «πολύ καλή ευκαιρία» η ΝΔ να επαναβεβαιώσει τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας το βράδυ της Παρασκευής, στην ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής, στην οποία η ψήφος έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις