Πολιτική

Τριπλή υποχώρηση της κυβέρνησης σε ΕΚΑΣ, κόκκινα δάνεια και ΤΑΙΠΕΔ

Η σκληρή στάση των Ευρωπαίων δανειστών, έτσι όπως εκφράστηκε μέσω Ντράγκι, έστειλε μήνυμα στο Μαξίμου πως οι εταίροι δεν πρόκειται να ολοκληρώσουν την διαπραγμάτευση, πριν ψηφιστούν όλα τα προαπαιτούμενα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ουσιαστικά το μήνυμα ήταν ότι ή θα περάσουν όλα ή δεν πρόκειται να εκταμιευτεί ούτε η δόση ούτε και να γίνουν δεκτά τα ελληνικά ομόλογα για να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε φθηνό χρήμα οι ελληνικές τράπεζες.

Το παζάρι είναι σκληρό και αποδείχθηκε ότι και το μαχαίρι και το καρπούζι το κρατούν οι δανειστές. Κάπως έτσι η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε τριπλή υποχώρηση.
Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή όχι απλά καταργείται η εξαίρεση των δανείων με εγγύηση του Δημοσίου από την πώληση σε funds, αλλά ανοίγει και ο δρόμος για πώληση σε funds τα δάνεια με υποθήκη πρώτης κατοικίας αξίας μικρότερης των 140.000 ευρώ.
Παράλληλα με διάταξη η κυβέρνηση επαναβεβαιώνει ότι το σύνολο των εσόδων ΤΑΙΠΕΔ και ΤΧΣ θα πηγαίνει στην εξόφληση του χρέους, ενώ υπήρξαν αλλαγές και σε ό,τι αφορά στο ΕΚΑΣ.
Τα ποσά του ΕΚΑΣ δεν θα επιστραφούν μεν αναδρομικά, όμως για να κλείσει η… τρύπα το 2017 θα χάσουν το δικαίωμα στο ΕΚΑΣ περισσότεροι δικαιούχοι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Βούλτεψη: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι κλινική περίπτωση, υπάρχει μία ασθένεια μετά τον Μινχάουζεν που λέγεται ψευδοπάθεια»
Η Σοφία Βούλτεψη υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας «σερβίρει» για ακόμη μία φορά ψέματα στον λαό, υποσχόμενος μέτρα τα οποία δεν μπορεί να θέσει σε εφαρμογή
Σοφία Βούλτεψη
9
ΠΑΣΟΚ: Από τις στιγμές νοσταλγίας στην ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ηράκλειο έως το μεγάλο στοίχημα για ΔΕΘ και εκλογές
Ο πρόεδρος του κόμματος αφού ακούσει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και αποκωδικοποιήσει όσα θα πει και στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής, θα φύγει για τη Θεσσαλονίκη, μαζί με κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ που θα γυρίσουν ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα
Νίκος Ανδρουλάκης
Με μέτρα έκπληξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ για ελεύθερους επαγγελματίες, νέες οικογένειες και στεγαστικό - Ποιοι θα δουν αυξήσεις
Μέχρι το «παρά πέντε», ο Κυριάκος Μητσοτάκης με στενούς συνεργάτες του, έσβηναν και έγραφαν στον κατάλογο των παροχών που θα ανακοινώσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Κυριάκος Μητσοτάκης 164