Πολιτική

Τσακαλώτος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο “κόφτη” και μετά το 2019

Ανησυχητικά μηνύματα εκπέμπει η κυβέρνηση τόσο με την ομιλία Χουλιαράκη την Παρασκευή, όσο και με την απάντηση του υπουργού Οικονομικών, σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας για την διαπραγμάτευση.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, έριξε το βάρος της ευθύνης σε ΔΝΤ και ευρωπαϊκούς θεσμούς που διαφωνούν μεταξύ τους, άφησε όμως… ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο για νέα μέτρα ή “κόφτη” μετά το 2019, λέγοντας πως “το ΔΝΤ λέει ότι “εδώ που είμαστε και με τα μέτρα που πήραμε το 2018 θα έχουμε 1,5% πλεόνασμα. Εμείς και οι Ευρωπαίοι λέμε ότι θα έχουμε πλεόνασμα 3,5%.

Γι αυτό οι Ευρωπαίοι έλεγαν τότε ότι δεν θέλουν τον κόφτη, ενώ το ΔΝΤ υποστήριζε το αντίθετο. Άρα όταν λέω ότι η διαφορά μας με το ΔΝΤ είναι 300 εκατ. ευρώ, αυτή αφορά το 2018. Για την μετά το 2018 περίοδο, ο υπουργός ανέφερε ότι για τα έτη 2019-2020, το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι στο 1,5% και ο «καβγάς για τον κόφτη και αν θα πάρουμε νέα μέτρα ή θα υπάρξει άλλος μηχανισμός» οφείλεται στη διχογνωμία ΔΝΤ και ευρωπαϊκών θεσμών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: «Αληθεύει η μεθόδευση να πέσει στα μαλακά ο Ισραηλινός απόστρατος που εκβιάζει δημόσια τον πρωθυπουργό;»
Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση για τις πληροφορίες περί τροπολογίας υπέρ του ιδρυτή της Intellexa, κάνοντας λόγο για «ύστατο σκαλοπάτι παρακμής»
Γραφεία ΠΑΣΟΚ, Χαριλάου Τρικούπη
Φεύγας για επιστολή στον Μητσοτάκη: Δεν παραιτούμαι, ούτε θα προσχωρήσω στο κόμμα Σαμαρά
Ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ υποστήριξε ότι δεν κινείται με προσωπική ατζέντα και υπερασπίστηκε την παρέμβασή του για τα ομόφυλα ζευγάρια και τον πρώην πρωθυπουργό
Βασίλης Φεύγας, ΝΔ
Η νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου: Πρόεδρος ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος και Εισαγγελέας ο Ευάγγελος Μπακέλας
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και οι δύο ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί είχαν επιλεγεί πρώτοι στην κάλπη του Αρείου Πάγου, κατά την εσωτερική ψηφοφορία μεταξύ δικαστών και εισαγγελέων
Η νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου: Πρόεδρος ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος και Εισαγγελέας ο Ευάγγελος Μπακέλας 12