Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Τσακαλώτος: Δεν μιλήσαμε εμείς για προδότες – Σκανδαλίδης: Λέγατε για γερμανοτσολιάδες

Τσακαλώτος - Σκανδαλίδης

Η πρώτη “παράπλευρη” κόντρα στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό είναι γεγονός: Τσακαλώτος εναντίον Σκανδαλίδη.

Ευκλείδης Τσακαλώτος και Κώστας Σκανδαλίδης άνοιξαν πρόωρα την αυλαία της αντιπαράθεσης στην ούτως ή άλλως μετωπική μάχη για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή.

Θέμα η χθεσινή αντιπαράθεση μεταξύ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ολομέλεια και τις βαριές αλληλοκατηγορίες που αντάλλαξαν.

Ο παριστάμενος στη συζήτηση υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε τον λόγο προκειμένου να απαντήσει σε μια αποστροφή των όσων είπε ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης σχετικά με την χθεσινή μετατροπή σε αρένα της Βουλής από Πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ με αγοραίες εκφράσεις.
Ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε μεταξύ άλλων: «Όντως χθες υπήρξε μια άσχημη εικόνα στην Βουλή αλλά χθες είπε κανείς από την δική μας πλευρά για προδότες, ότι πουλάμε την Μακεδονία; Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν διχαστική ομιλία και δεν μπορεί να τσουβαλιάζονται όλα. Δεν είπαμε εμείς για προδότες».

Οι αναφορές αυτές του υπουργού Οικονομικών , όπως ήταν φυσικά προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών από όλες τις πτέρυγες.
Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Σκανδαλίδης «σήκωσε το γάντι» και απάντησε τον υπουργό λέγοντάς του: «Δεν ξέρω τι λέξεις χρησιμοποιήθηκαν, εσείς πιστεύετε ότι όταν επί χρόνια αποκαλούσατε εδώ κάποιους ως γερμανοτσολίαδες και προδότες αυτά δεν ήταν τίποτα; Δεν είναι δηλαδή αυτή η κυβέρνηση υπεύθυνη για τον τρόπο που διεξάγεται η συζήτηση; Οι λέξεις του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της ΝΔ σέβονται τα θέματα και βοηθάνε να δημιουργηθεί ένα πεδίο ένα πεδίο που δεν χρειάζεται και πιστεύεται ότι δεν δημιουργείται ένα τέτοιο κλίμα;.

Θεωρείται βέβαιο ότι και οι επόμενες συνεδριάσεις για τον Προϋπολογισμό θα γίνουν σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις