Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Τσακαλώτος: Επιστημονική φαντασία η παρουσία Τόμσεν στην συνάντηση με Σόιμπλε

Τσακαλώτος: Επιστημονική φαντασία η παρουσία Τόμσεν στην συνάντηση με Σόιμπλε

Πως θα αντιδρούσε κανείς αν την ώρα που γινόταν η συνάντηση του έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανιζόταν στο ίδιο κτίριο ο Πωλ Τόμσεν του ΔΝΤ;

Φυσικά θα το συνέδεε. Και θα πήγαινε και ένα βήμα παραπέρα και θα σκεφτόταν ότι ίσως ο Πωλ Τόμσεν να παρίστατο στην συνάντηση. Κάτι τέτοιο όπως λένε Έλληνες και Γερμανοί δεν έγινε. Και μάλιστα ο κ. Τσακαλώτος θεωρεί το θεωρεί επιστημονική φαντασία όπως προκύπτει από το υστερόγραφο στο ενημερωτικό σημείωμα που εστάλη για την συνάντηση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σημείωμα: «Υ.Γ. Καλό θα είναι οι επίδοξοι… Ισαάκ Ασίμωφ* να μην φαντάζονται συναντήσεις, με Τόμσεν, που δεν υπάρχουν».

Και η εκπρόσωπος του Σόιμπλε, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν δήλωσε ότι δεν συμμετείχε στην συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Έλληνα ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη Πολ Τόμσεν. Η κυρία Φον Τισενχάουζεν δεν απάντησε όμως όταν ερωτήθηκε αν ο κ. Τόμσεν επρόκειτο σήμερα να συναντηθεί με τον κ. Σόιμπλε.

Πάντως όπως και να το δει κανείς, συναντήθηκαν δεν συναντήθηκαν, η άφιξη του κ. Τόμσεν δεν μπορεί να θεωρείται τυχαία σήμερα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, αφού η Γερμανία εμμένει στην παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Αυτό το δήλωσε με έμφαση και η εκπρόσωπος του Σόιμπλε: «Δεν έχει αλλάξει η γερμανική θέση σε ό,τι αφορά την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα. Στην γερμανική θέση για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δεν έχει αλλάξει κάτι. ‘Αλλωστε αυτό έχει συμφωνηθεί έτσι, στην δήλωση του Eurogroup του Αυγούστου και σε συσκέψεις του ΕΜΣ και οι Έλληνες εκπρόσωποι επιβεβαίωσαν αυτή την θέση τον τελευταίο καιρό», δήλωσε η κυρία Φον Τισενχάουζεν.

Η συνάντηση κατά τα άλλα κράτησε 70 λεπτά και σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα. Ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τον κ. Σόιμπλε για την πορεία των μεταρρυθμίσεων και το ελληνικό πρόγραμμα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση. Διαπιστώθηκε ότι το πρόγραμμα εξελίσσεται ικανοποιητικά, ενώ κοινή είναι η θέληση των δύο πλευρών να αντιμετωπιστούν τα τυχόν προβλήματα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν το προσφυγικό / μεταναστευτικό, τόσο ως προς τις δημοσιονομικές του επιπτώσεις, όσο και ως προς την αναζήτηση κοινών ευρωπαϊκών λύσεων με επαρκή χρηματοδότηση.

* Ισαάκ Ασίμωφ: Ο Ισαάκ Ασίμωφ γεννήθηκε στο Πετροβίτσι της Ρωσίας στις 2 Ιανουαρίου 1920 και πέθανε στις ΗΠΑ στις 6 Απριλίου του 1992 και είναι ιδιαίτερα γνωστός για το συγγραφικό του έργο και συγκεκριμένα για τα έργα επιστημονικής φαντασίας. Ο Ασίμωφ είχε τέλεια γνώση πάνω στις φυσικές επιστήμες, που τη συνδύαζε με έντονη διορατικότητα και αντίληψη της ανθρώπινης συμπεριφοράς και ψυχολογίας. Έγραψε 465 βιβλία, από τα οποία τα 25 είναι καθαρά επιστημονικής φαντασίας και τα υπόλοιπα μελέτες και επιστημονικά συγγράμματα. Τα γνωστότερα έργα του είναι η σειρά μυθιστορημάτων με τα Ρομπότ (“Εγώ, το Ρομπότ”, “Έρχονται τα Ρομπότ”, “Σπηλιές από Ατσάλι”, “Ο Γυμνός Ήλιος”, “Τα Ρομπότ της Αυγής”, “Ρομπότ και Αυτοκρατορία”) και η σειρά της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας (“Γαλαξιακή Αυτοκρατορία”, 1-6) που διαδραματίζονται στο ίδιο μυθιστορηματικό περιβάλλον, και με αυτήν τη χρονική σειρά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε