Πολιτική

Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση έχει οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χαίρεται, αλλά και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην αναγνωρίζει ότι σήμερα έχουμε μια κυβέρνηση με έναν οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, ανεξάρτητα με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση», ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, για τον προϋπολογισμό, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στην αναδιάρθρωση του χρέους «που θα μας δώσουν το χρόνο να παρουσιάσουμε το 2016 το αναπτυξιακό σχέδιο που θα μας βγάλει από την κρίση με τις δικές μας πολιτικές».

Υποστήριξε ότι δεν είναι μόνο η Ελλάδα, αλλά ολόκληρη η ευρωζώνη βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση λόγω της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής αρχιτεκτονικής που εφαρμόζεται και την οποία παρομοίασε με τοίχο.

«Ποιος έχτισε αυτόν τον τοίχο;», αναρωτήθηκε για να τονίσει ότι «αυτός ο τοίχος πρέπει να αλλάξει».

Άσκησε, τέλος, κριτική στην αντιπολίτευση ότι διακατέχεται από επαρχιωτισμό και δεν παρεμβαίνει στην Ευρώπη για την αλλαγή αυτής της αρχιτεκτονικής. Αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Αριστερά, υποστήριξε πως οφείλει να διαμορφώσει στρατηγική με βάση το αναπτυξιακό μοντέλο που προτείνει και την πορεία που πρέπει να ακολουθηθεί.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παρέμβαση Σαμαρά για το κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων του ΕΛΤΑ - «Αποδυναμώνει την παρουσία του κράτους, η απόφαση να επανεξεταστεί»
«Να καταλάβουν λοιπόν οι υπεύθυνοι, ότι μια τέτοια απόφαση αποδυναμώνει σε όλη τη χώρα την αίσθηση της αναγκαίας παρουσίας του κράτους, πολύ περισσότερο ανάμεσα στους πιο αδύναμους»
Ο Αντώνης Σαμαράς 50
Το κλείσιμο 204 καταστημάτων των ΕΛΤΑ έφερε και γαλάζιες αντιδράσεις – Η διαβεβαίωση για κατ’ οίκον εξυπηρέτηση
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο ετήσιος τζίρος των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι 15 εκατ. ευρώ, κι ενώ το ετήσιο κόστος λειτουργίας είναι πολλαπλάσιο και αγγίζει τα 90 εκατ. ευρώ
ΕΛΤΑ 22
Στην Αθήνα σήμερα η νέα πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - Η πρώτη της επίσημη υποχρέωση και το πάρτι προς τιμήν της
Η πρώτη επίσημη υποχρέωση Κίμπερλι Γκίλφοϊλ είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη όταν θα υποβάλει τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα, σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ 18