Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τσακαλώτος: Μπορούμε να μην προχωρήσουμε σε μείωση συντάξεων και αφορολόγητου!

Τσακαλώτος: Μπορούμε να μην προχωρήσουμε σε μείωση συντάξεων και αφορολόγητου!

Πιο αισιόδοξος από ποτέ εμφανίστηκε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος για το θέμα της μείωσης των συντάξεων. Ο κ. Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή έβαλε στο τραπέζι και το θέμα της μη μείωσης του αφορολόγητου!

«Έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο εκείνο για να μην προχωρήσουμε στη μείωση των συντάξεων και τη μείωση του αφορολογήτου» είπε επί λέξει πριν λίγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τα Αποθετήρια Τίτλων.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η συζήτηση για τα μέτρα – αντίμετρα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί  αλλά επανέλαβε πως «έχουμε δημοσιονομικό χώρο και να μην μειώσουμε τις συντάξεις και να μη κάνουμε το αφορολόγητο και να παρουσιάσουμε πολύ μεγάλο κομμάτι των αντιμέτρων».

Διαστρεβλώθηκαν όσα είπα για τους παλιούς συνταξιούχους αλλά πρέπει να μετράμε το προσδόκιμο ζωής

Ο κ. Τσακαλώτος, μίλησε για διαστρέβλωση σχετικά με όσα ανέφερε για τους παλαιούς συνταξιούχους εξηγώντας: «αυτό που είπα εγώ, πιστεύω ότι και εσείς ξέρετε ότι δεν ήταν αυτό και με αυτό το πνεύμα». Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν μπορεί να υπάρχει αναλογιστική μελέτη χωρίς το προσδόκιμο ζωής.

Σε ότι αφορά τα ακίνητα που είναι στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ, υποστήριξε ότι  γίνεται ένας θόρυβος που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα καθώς αρκεί μια ανάγνωση του νόμου για να δείτε ότι τα δημόσια κτήρια εξαιρούνται και όσα λέγοντα για αρχαιολογικούς χώρους ή σήμερα για το νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης δεν ισχύουν.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι είναι σε άλλο τόπο… λέγοντας πως  η κυρία Γεννηματά έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως με τη Ν Δ και πρόσθεσε «να σας θυμίσω τι λέγατε το 2017; ξέρετε τι λέγατε; Ότι δεν υπάρχουν αντίμετρα ότι υπάρχουν μόνο μέτρα, και αυτό είναι το λιγότερο. Και τώρα που φαίνεται ότι υπάρχουν αντίμετρα και υπάρχει και μια αμφισημία –θα δούμε πώς θα εξελιχθεί. Έχετε πάθει τέτοιο πανικό που λέτε πράγματα που δεν μπορούν να ειπωθούν. Περιμένω τις δικές σας αναλογιστικές μελέτες που δεν θα μιλούν για θνησιμότητα ούτε και για διάρκεια ζωής. Εσείς έχετε μεταφυσικό τρόπο να κάνετε αναλογιστικές μελέτες… »

Ο κ. Τσακαλώτος μάλιστα είπε στους βουλευτές της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ότι «είμαστε σε άλλο κόσμο και για αυτό είμαστε εκτός μνημονίου και έχουμε δημοσιονομικό χώρο και να μην μειώσουμε τις συντάξεις και να μη κάνουμε το αφορολόγητο και να παρουσιάσουμε πολύ μεγάλο κομμάτι των αντιμέτρων».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις