Πολιτική

Τσακαλώτος: Συνάντηση με τους Θεσμούς στις Βρυξέλλες! [vid]

"Διαπιστώσαμε ουσιαστική πρόοδο" ανέφερε στη δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

Στη συνέχεια ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε: “Μετά από την εισήγηση των θεσμών, της ελληνικής κυβέρνησης και του κ. Ντάισελμπλουμ αποφασίστηκε να έχουμε μια εντατικοποίηση της διαδικασίας και γι’ αυτό θα παραμείνουμε και εγώ και η κ. Αχτσιόγλου και ο κ. Χουλιαράκης για να συζητήσουμε τα θέματα που έχουν μείνει, βασικά στα εργασιακά και το ασφαλιστικό. Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε μία πρόοδο σε αυτά τα θέματα, όπως είπε και ο πρόεδρος του Eurogroup”.

“Η ιδέα είναι ότι πολλές φορές πρέπει να αλλάξεις τη σειρά, να αφήσεις το τεχνικό επίπεδο και να βρεις τα βασικά ζητήματα όπου υπάρχουν διαφορές και μετά να κλείσεις τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας”, τόνισε ακόμη ο υπουργός Οικονομικών.

Για να συνεχίσει: “Άρα η στρατηγική μας είναι να μείνουμε εδώ και να κάνουμε ουσιαστική πρόοδο, να αφήσουμε ελάχιστα ζητήματα και αν μπορούμε ούτε αυτά, για να μπορούμε μετά όταν επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα να έχουμε μια συμφωνία, ένα πακέτο μέτρων που συμφωνούμε εμείς και οι θεσμοί πριν από το Eurogroup της 7ης Απριλίου στη Μάλτα. Από εκεί και πέρα η διαδικασία μπορεί να επιταχυνθεί πολύ περισσότερο και μπορούμε να πάμε στο ΔΝΤ στις συναντήσεις της Άνοιξης στις 22 Απριλίου για να προσθέσουμε και τις τελευταίες λεπτομέριες για όλο το πακέτο”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και για τις μεταβολές στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ
«Μας χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με μία κυβέρνηση, που είναι επικίνδυνη για τη χώρα, διευρύνει τις ανισότητες και μοιράζει στα καρτέλ τον πλούτο της χώρας» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5