Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Τσακαλώτος: Πρόταση εντυπωσιασμού της ΝΔ για τον Πολάκη

Τσακαλώτος: Πρόταση εντυπωσιασμού της ΝΔ για τον Πολάκη

Πρόταση εντυπωσιασμού χαρακτηρίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την πρόταση μορφής που θα καταθέσει η ΝΔ εναντίον του αναπληρωτή Υγείας Παύλου Πολάκη.

Ο κ. Τσακαλώτος, σε συνέντευξη τύπου από τα Ιωάννινα όπου και βρέθηκε, ανέφερε πως “η πρόταση μομφής, ήταν μια πρόταση εντυπωσιασμού. Νομίζω δεν έχει βάθος. Το θέμα που προέκυψε, είχε μια πτυχή ουσίας και μια πτυχή ύφους, νομίζω ότι όλος ο κόσμος κατάλαβε ότι από την πλευρά της Αριστεράς, αυτό που είπε ο κ. Κυμπουρόπουλος, δεν αντιπροσωπεύει τις σύγχρονες ιδέες στην αντιμετώπιση ατόμων με ειδικές ανάγκες. Τα επιδόματα και οι ενισχύσεις που υπάρχουν δεν είναι ούτε δωράκια, είναι κάτι που χρειάζονται αυτοί οι άνθρωποι, για να έχουν τις ίδιες δυνατότητες με όλους τους ανθρώπους”

Στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, το ΔΝΤ έβαζε και θέμα περικοπής επιδομάτων και βοηθημάτων όταν κάποιος έχει δουλειά και τους εξηγούσαμε πως δεν είναι έτσι, γιατί ο άνθρωπος που έχει προβλήματα, έχει πολύ μεγάλες ανάγκες […]. Υπήρχε μια συζήτηση για το πώς το είπε ο κ. Πολάκης. Αλλά αυτό δεν νομίζω ότι είναι θέμα για μομφή για τον κ. Πολάκη […] Και εγώ έχω παραφερθεί πολλές φορές μέσα στην ένταση της πολιτικής αντιπαράθεσης, μπορείς να το ξεπεράσεις χωρίς αυτή την κίνηση. Νομίζω, έτσι και αλλιώς, αν ο κ. πρωθυπουργός το γυρίσει σε ψήφο εμπιστοσύνης, η μάχη ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και στον κ. Μητσοτάκη, νομίζω είναι μία άνιση μάχη που πάντα χάνει ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνει – δικό του θέμα βεβαίως».

“Πρέπει να σοβαρευτούν συνδικάτα και κόμματα”

«Έχουμε καταφέρει, ίσως δεν το έχουν καταλάβει οι Έλληνες, μια αναδιάρθρωση του χρέους, που για 15 χρόνια, είμαστε σε καλύτερη θέση σε σχέση με τις πληρωμές, από την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία», υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου στα Ιωάννινα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Θα σοβαρευτούν συνδικάτα, επιμελητήρια, κόμματα, ώστε αυτά τα 15 χρόνια να μην πάνε χαμένα; Αυτή η ανάπτυξη που έχει επιστρέψει, να είναι βιώσιμη; Αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο για τα επόμενα 15 χρόνια. Αν αυτή η κοινωνία έχει τις δυνάμεις αυτές, που θα λένε “ό,τι έγινε έγινε, τώρα έχουμε ανάπτυξη, πώς θα την κάνουμε βιώσιμη, τώρα έχουμε τα πρώτα στοιχεία ενός κοινωνικού κράτους, πώς θα το κάνουμε ακόμα καλύτερο;”, αναρωτήθηκε.

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως η κυβέρνηση έχει στρατηγική και σχέδιο και δεν στηρίζει την πολιτική της, σε αόριστες υποσχέσεις.

«Άλλο να υπόσχεσαι και άλλο να υπόσχεσαι πάνω σε ένα σχέδιο τεκμηριωμένο και κατανοητό και στους μέσα και στους έξω. Όταν η μια πλευρά υπόσχεται, χωρίς να μας λέει από πού θα έρθουν τα χρήματα, και η άλλη υπόσχεται στη βάση του τι θα γίνει, ποιες είναι οι προτεραιότητές της, στις κοινωνικές παροχές, στη φορολογία αλλά και στον αναπτυξιακό τομέα».

Ο κ. Τσακαλώτος συνέχισε αναφερόμενος στο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, που έχει τρεις προτεραιότητες όπως υπογράμμισε: «Για την Δικαιοσύνη που αργεί, για το Δημόσια Διοίκηση που πρέπει να γίνει πολύ καλύτερη και για το επενδυτικό περιβάλλον».

“Δεν θα ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές”

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αναμέτρηση στις Ευρωεκλογές, ο υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα. «Δεν περιμένω ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές. Θεωρώ πως τα πράγματα θα πάνε καλά.

Επισκέφτηκα την Πρέβεζα, τον Λούρο, χθες βράδυ μίλησα στα Ιωάννινα και η αποδοχή του κόσμου δεν έχει καμία σχέση με αυτό που περιγράφουν οι εφημερίδες. Βεβαίως υπάρχει προβληματισμός θέλουν να συζητούν, αλλά αυτή η απομόνωση που περιγράφουν τα κανάλια δεν υπάρχουν.

Παρομοίωση της ΝΔ με τον… Ροβινσώνα Κρούσο

Η ΝΔ μου θυμίζει το μυθιστόρημα με τον Ροβινσώνα Κρούσο, όταν βλέπει τις δημοσκοπήσεις και θεωρεί ότι θα πάει “σφαίρα”: Όταν είναι μόνος του και απελπισμένος γυρνά γύρω-γύρω το νησί, να δει αν υπάρχει άνθρωπος και βλέπει τις πατημασιές, θεωρεί πως υπάρχει κάποιος, μόνο που τα πατήματα είναι τα δικά του».

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις