Δευτέρα, 27 Μαΐ
25oC Αθήνα

Τσακλόγλου: Ζητάω συγγνώμη από τους δικηγόρους – Δεν είχα πρόθεση να τους προσβάλλω

Τσακλόγλου: Ζητάω συγγνώμη από τους δικηγόρους – Δεν είχα πρόθεση να τους προσβάλλω
photo eurokinissi

Συγγνώμη ζήτησε από τους δικηγόρους ο υφυπουργός Εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου αναφορικά με δήλωσή του σε συζήτηση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στο τηλεοπτικό κανάλι Action24.

Ο Παναγιώτης Τσακλόγλου σε κάποια στιγμή της συνέντευξης στο Action24 και σε συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είπε «γιατί δεν πάει ο φίλος σας, ο δικηγόρος να δουλέψει ντελιβεράς;».

Μια δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις με τον υφυπουργό Εργασίας να ζητάει συγγνώμη λίγο αργότερα μέσω ανάρτησής του στο facebook.

«Σε συνέντευξή μου σήμερα στο Action24 προχώρησα σε δήλωση η οποία ήταν άστοχη και για την οποία θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη. Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τους δικηγόρους τους οποίους σέβομαι. Σε όλη μου τη διαδρομή πορεύομαι με βαθειά εκτίμηση προς όλες τις επαγγελματικές ομάδες. Το θέμα της φοροδιαφυγής είναι ζήτημα πρωτίστως κοινωνικής δικαιοσύνης. Μια λανθασμένη έκφραση δεν πρέπει να οδηγήσει στο να αναιρέσει την ουσία της συζήτησης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι επίμαχες δηλώσεις

Ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου μιλώντας στο Action24, σχολίασε το πώς το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα επηρεάσει τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως τους δικηγόρους.
Όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής του είπε πως «έχω φίλο δικηγόρο που δουλεύει σε δικηγόρικο γραφείο και παίρνει 900 ευρώ και έχω φίλο ντελιβερά που παίρνει 1.400 ευρώ», ο Παναγιώτης Τσακλόγλου τού απάντησε «γιατί δεν πάει ο φίλος σας, ο δικηγόρος να δουλέψει ντελιβεράς;».
«Για να το πω λίγο διαφορετικά. Προφανώς ο δικηγόρος συνεκτιμά και τις σπουδές του, το βιοτικό επίπεδο που έχει γίνει, τις συνθήκες εργασίας και ούτω καθεξής. Εάν το ντελιβεράδικο πήγαινε στα 3.000 ευρώ θα πήγαινε; Εγώ αρχίζω να αμφιβάλλω εκεί πέρα» πρόσθεσε ο υφυπουργός Εργασίας.
Ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, συνέχιζοντας, τόνισε πως θα πρέπει να «αφήσουμε την αγορά εργασίας να δουλέψει ελεύθερα. Η αγορά εργασίας είναι αυτή που προσδιορίζει τον μισθό, είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Με βάση αυτό που μου λέτε, πάει να πει πως κατά πάσα πιθανότητα έχουμε πολλούς δικηγόρους και λίγους ντελιβεράδες».

Κασσελάκης: Ας δώσουν οι υπουργοί και υφυπουργοί το καλό παράδειγμα του μεροκάματου

Οι δηλώσεις Τσακλόγλου προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη που έγραψε στα social media πως ««οι δικηγόροι καλούνται από τον Υφυπουργό Εργασίας ”να γίνουν ντελιβεράδες, γιατί έχουμε πολλούς δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες”» αναφέρει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσθέτοντας καυστικά ότι εφόσον «έχουμε, αναλογικά, ακόμα πιο πολλούς υπουργούς και υφυπουργούς (στο πιο πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα της Ευρώπης), τους καλώ να δώσουν εκείνοι πρώτοι το καλό παράδειγμα του μεροκάματου, εφαρμόζοντας τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις