Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τσακωμός για το debate στη Νέα Δημοκρατία! Επιστολή Άδωνι στον Παπαμιμίκο!

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Εδώ debate, εκεί debate, χαμός στη Νέα Δημοκρατία για την τηλεμαχία των υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στυλώνει τα πόδια και να μη δέχεται κοινή τηλεοπτική εμφάνιση και τον Άδωνι Γεωργιάδη να στέλνει επιστολή στον Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Η πλευρά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετη στο ενδεχόμενο να γίνει debate ανάμεσα στους τέσσερις υποψηφίους για την προεδρία του κόμματος και όπως εξηγούν συνεργάτες του οι τηλεμαχίες γίνονται μεταξύ πολιτικών αντιπάλων. Όπως σημειώνουν ένα debate μεταξύ των συνυποψηφίων για την προεδρία θα έπληττε το κύρος, τη σοβαρότητα και την ενότητα στη ΝΔ.

Την ίδια στιγμή, ο Άδωνις Γεωργιάδης επιμένει ότι το debate πρέπει να γίνει και γι’ αυτό έστειλε επιστολή στον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Παπαμιμίκο και σημειώνει πως «η εκλογική διαδικασία δυστυχώς εξελίσσεται με πολύ άσχημο τρόπο».

Μάλιστα, αφήνει αιχμές κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, λέγοντας πως «Αντί οι τέσσερις συνυποψήφιοι με ίσους όρους να μπορούμε να απευθυνθούμε στο εκλογικό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας, ο καθένας αξιοποιεί το όποιο θεσμικό αξίωμα κατέχει για εκλογικούς λόγους απαξιώνοντας την διαδικασία».

«Είναι παντελώς απαράδεκτο να φτάσουμε στην 22α Νοεμβρίου χωρίς να μας έχει δοθεί η ευκαιρία να βρεθούμε οι τέσσερις συνυποψήφιοι σε οποιουδήποτε είδους ακροατήριο (Εθνική συνδιάσκεψη, κοινοβουλευτική ομάδα, τηλεοπτικό debate κλπ) για να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας, τις δεσμεύσεις μας και το όραμά μας για τη Νέα Δημοκρατία», σημειώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ ζητά να γίνουν οπωσδήποτε μέχρι τις 22 Νοεμβρίου τουλάχιστον οι δύο Εθνικές συνδιασκέψεις, όπως είχε προτείνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και να γίνει επίσης τουλάχιστον ένα τηλεοπτικό debate.

«Θέλω να σε παρακαλέσω, με την θεσμική σου ιδιότητα του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής να μας ορίσεις την διαδικασία» λέει απευθυνόμενος στον Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Όλη η επιστολή του Άδωνι Γεωργιάδη

Προς : Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ
Υπ’ όψιν κου Παπαμιμίκου

Αγαπητέ Ανδρέα,
Η εκλογική διαδικασία δυστυχώς εξελίσσεται με πολύ άσχημο τρόπο. Αντί οι τέσσερις συνυποψήφιοι με ίσους όρους να μπορούμε να απευθυνθούμε στο εκλογικό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας, ο καθένας αξιοποιεί το όποιο θεσμικό αξίωμα κατέχει για εκλογικούς λόγους απαξιώνοντας την διαδικασία. Είναι παντελώς απαράδεκτο να φτάσουμε στην 22α Νοεμβρίου χωρίς να μας έχει δοθεί η ευκαιρία να βρεθούμε οι τέσσερις συνυποψήφιοι σε οποιουδήποτε είδους ακροατήριο (Εθνική συνδιάσκεψη, κοινοβουλευτική ομάδα, τηλεοπτικό debate κλπ) για να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας, τις δεσμεύσεις μας και το όραμά μας για τη Νέα Δημοκρατία. Στόχος της διαδικασίας να μας δει ο κόσμος και τους τέσσερις και να μας συγκρίνει, και όχι ο καθένας να υπηρετεί προσωπικές στρατηγικές.
Ο κος Ευάγγελος Μεϊμαράκης είχε προτείνει να κάνουμε δύο Εθνικές συνδιασκέψεις, μία στην Αθήνα μία στη Θεσσαλονίκη εις απάντηση στο θέμα του debate. Μέχρις στιγμής δεν έχει αποφασιστεί καμία Εθνική συνδιάσκεψη.
Αιτούμαι:
1ον Να γίνουν οπωσδήποτε μέχρι τις 22 Νοεμβρίου τουλάχιστον οι δύο (2) Εθνικές συνδιασκέψεις που είχε προτείνει ο κος Μεϊμαράκης. Συμφωνώ με την τοποθέτησή του και θέλω να γίνουν οπωσδήποτε. Θεωρώ απαράδεκτο να μην βρεθούμε πουθενά και οι τέσσερις και να μιλήσουμε.
2ον Επαναφέρω την πρότασή μου για τουλάχιστον ένα (1) τηλεοπτικό debate, εγώ θα ήθελα παραπάνω από ένα, γιατί είναι αδιανόητο να υποκρινόμαστε ότι φοβόμαστε για την ενότητα του κόμματος εάν βρεθούμε οι τέσσερις και μιλήσουμε μπροστά σε μία κάμερα. Όποιος το λέει αυτό δεν υπηρετεί την ενότητα του κόμματος, υπηρετεί προσωπική στρατηγική.
Θέλω να σε παρακαλέσω, με την θεσμική σου ιδιότητα του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής να μας ορίσεις την διαδικασία, τον τρόπο και τον χρόνο όπου θα γίνουν οι Εθνικές συνδιασκέψεις ή εάν οι συνυποψήφιοι μου έχουν την διάθεση να μιλήσουμε σε κάποιου άλλου είδους ακροατήριο, δέχομαι και την κοινοβουλευτική ομάδα εάν αυτό προτιμούν ή οτιδήποτε άλλο προτιμούν, αλλά πρέπει να βρεθούμε κάπου οπωσδήποτε και οι τέσσερις.

Με εκτίμηση
Άδωνις Γεωργιάδης
Υποψ. Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε