Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Τσαπανίδου σε Οικονόμου: Αφού η κυβέρνηση θέλει να συμπεριφέρεται σαν αντιπολίτευση θα γίνει σύντομα

Τσαπανίδου σε Οικονόμου: Αφού η κυβέρνηση θέλει να συμπεριφέρεται σαν αντιπολίτευση θα γίνει σύντομα
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τις νέες βολές που εξαπέλυσε ο Γιάννης Οικονόμου στον Αλέξη Τσίπρα ανταπέδωσε η Πόπη Τσαπανίδου. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατηγόρησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι «δεν απαντάει σε αυτά που πρέπει να απαντήσει», όπως για την τραγωδία στα Τέμπη.

Απαντώντας στον Γιάννη Οικονόμου, η Πόπη Τσαπανίδου εγκαλεί, επίσης, την κυβέρνηση για «τα φαινόμενα εκτεταμένης διαφθοράς, τα βολέματα ακόμα και υπουργών, τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, την ακρίβεια».

Ο κύριος Οικονόμου επιμένει να αντιλαμβάνεται την κυβέρνηση ως αντιπολίτευση. Έτσι δεν απαντάει σε αυτά που πρέπει να απαντήσει, για την τραγωδία στα Τέμπη, την συνεχιζόμενη συγκάλυψη, τα φαινόμενα εκτεταμένης διαφθοράς, τα βολέματα ακόμα και υπουργών του, τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, την ακρίβεια και το αίσθημα ανασφάλειας που νοιώθουν οι πολίτες. Και συμπεριφέρεται σαν η κυβέρνηση, να είναι αντιπολίτευση. Αφού το επιθυμεί τόσο πολύ, θα γίνει σύντομα.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα σήμερα (24.3.2023) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ότι δεσμεύεται για ένα κράτος αξιοκρατικό, αποτελεσματικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου είπε μεταξύ άλλων: 

«Μιλά για αξιοκρατία αυτός που πολέμησε κάθε θεσμική προσπάθεια λογοδοσίας και αξιολόγησης. Μιλά για δικαιοσύνη και σεβασμό του δημοσίου συμφέροντος αυτός που έχει στο πλάι του δύο καταδικασμένους στο Ειδικό Δικαστήριο υπουργούς του με το βαρύτατο για δημόσιο λειτουργό αδίκημα, της παράβασης καθήκοντος. Τον παλαιότερο και στενότερο συνεργάτη του τον κ. Παππά και τον κ. Παπαγγελόπουλο».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις