Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Τσαπανίδου: «Θα διαγράψει τον κ. Κουτούπη ο Μητσοτάκης ή στηρίζει το πλιάτσικο 5,5 εκατ. ευρώ;»

Τσαπανίδου: «Θα διαγράψει τον κ. Κουτούπη ο Μητσοτάκης ή στηρίζει το πλιάτσικο 5,5 εκατ. ευρώ;»

Στα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφορικά με στελέχη της ΝΔ τα οποία καταγγέλεται ότι έπαιρναν απευθείας αναθέσεις από το Δημόσιο, απάντησε με αμακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

Όπως αναφέρει η Πόπη Τσαπανίδου, «Πυκνώνουν τα δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν ένα νέο όργιο με 420 απευθείας αναθέσεις, ύψους 5,5 εκατ. ευρώ σε στελέχη της ΝΔ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρεί να το καλύψει με  γενικόλογες αοριστίες. Την ώρα που οι πολίτες μετράνε και το τελευταίο ευρώ με την αισχροκέρδεια να τους γονατίζει, περιμένουμε από την κυβέρνηση σαφείς απαντήσεις για ένα ακόμη σκάνδαλο που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα».

Και συνεχίζει: «Ρωτάμε λοιπόν τον κ. Μητσοτάκη:

– Θα διαγράψει τον κ. Κουτούπη από τη ΝΔ ή στηρίζει ακόμα ένα πλιάτσικο 5,5 εκατ. ευρώ;

– Θα ζητήσει να επιστρέψουν τα 5,5 εκατ. ευρώ που ενθυλάκωσαν από τα δημόσια ταμεία;

– Θα ζητήσει από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και το Ελεγκτικό Συνέδριο να διεξάγουν ελέγχους για τη νομιμότητα των εν λόγω απευθείας αναθέσεων;

Θα απαντήσει αυτή τη φορά ή θα συνεχίσει να προσβάλλει την δοκιμαζόμενη κοινωνία, επιτρέποντας σε κάποιους να κάνουν πάρτι με τα χρήματα των φορολογουμένων;»

Τι είπε ο Γιάννης Οικονόμου 

Σχετικά με το αίτημα και την ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ περί διαγραφής στελέχους της ΝΔ για απευθείας αναθέσεις, απάντησε πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι πορεύεται με σύμμαχο τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. «Όσο απόλυτοι είμαστε σε αυτό, άλλο τόσο απόλυτοι είμαστε στο ότι δεν υιοθετούμε τη σκανδαλολογία, ατεκμηρίωτες καταγγελίες και προσπάθεια δημιουργίας αχταρμά με πραγματικά ή ανύπαρκτα γεγονότα. Η κυβέρνηση πορεύεται με βάση τη νομιμότητα, τους κανόνες, τους θεσμούς και τη διαφάνεια», επισήμανε.

Σε ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν έχει πάρει πρωτοβουλία για ακύρωση των πράξεων που εμπλέκεται ο κ. Χειμάρας και να δίνεται έτσι σήμα σε επιχειρηματίες ενόψει εκλογών να παραβιάσουν το ασυμβίβαστο, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως είναι γνωστοί οι νόμοι, τα ασυμβίβαστα και οι περιορισμοί όπως και τα όργανα ελέγχου. «Ακόμα περιμένω απάντηση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα των δύο υπουργών του που είχαν υποπέσει σε αυτά τα ασυμβίβαστα. Πολιτικά βέβαια κρίθηκαν αλλά υπάρχει ηθικό ζήτημα. Παίρνανε δουλειές από το δημόσιο και δεν έχει γίνει κάποιο σχόλιο. Περιμένουμε», πρόσθεσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις