Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τσιάρας για παρακολουθήσεις: Θέλουμε να βγει όλη η αλήθεια στο φως, αλλά και σε βάθος χρόνου

Τσιάρας

Την επιθυμία της κυβέρνησης να βγει όλη η αλήθεια στο φως αναφορικά με τις παρακολουθήσεις, αλλά σε βάθος χρόνου, υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (16.08.2022) στον ΣΚΑΪ. Σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση, όχι μόνο ζήτησε σύσταση Εξεταστικής και επανασύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, άλλα είπε ότι θα διευκολύνει τη διαδικασία με κάθε τρόπο.

«Να τα δούμε όλα αυτά σε βάθος χρόνου, επειδή η συζήτηση επικεντρώθηκε στο τι έγινε στο πρόσφατο παρελθόν είναι λογικό να τα δεις αυτά σε συγκεκριμένο βάθος χρόνου» είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Τσιάρας, αναφερόμενος στο θέμα των παρακολουθήσεων. [Να δούμε αν υπήρχαν συγκεκριμένες ή διαφορετικές πρακτικές στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια της θητείας διαφορετικών κυβερνήσεων, και να κάνουμε ένα συνολικό απολογισμό και να δούμε όποιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλάβουμε», πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης

 Όπως ανέφερε, «για πρώτη φορά ένας πρωθυπουργός βλέπει ότι υπάρχει ένα ζήτημα, και θέλει να αναλάβει την πρωτοβουλία να αναμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο». «Ενδεχομένως υπάρχουν κάποια ζητήματα θεσμικά τα οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά το διάγγελμά του στους πολίτες τα ανέδειξε με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Υπάρχει θεσμικό ζήτημα που άφορα στον τρόπο που γίνονται οι νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ; Προφανώς υπάρχει, άλλα δεν πρέπει να απαξιώνεται μια ολόκληρη υπηρεσία που προσφέρει πολλά στην πολιτεία» τόνισε.

«Ο,τιδήποτε υπάρχει πρέπει να βρεθεί στο φως, το είπαμε εμείς αυτό από την πρώτη στιγμή. Εγώ είπα ότι είναι θέμα δημοκρατίας η παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, είπα ότι είναι ζήτημα που πρέπει να δούμε με σοβαρότητα και με όλες τις λεπτομέρειες», σημείωσε επίσης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπενθύμισε ότι πριν το 2018 υπήρχαν δυο εισαγγελείς που έλεγχαν το κάθε αντίστοιχο ζήτημα και αυτό η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το άλλαξε.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις