Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Τσίπρας: Αντίο Διονύση της ευαισθησίας και της ανθρωπιάς

Τσίπρας: Αντίο Διονύση της ευαισθησίας και της ανθρωπιάς

Την προσφορά του αρτοποιού Διονύση Αρβανιτάκη που μέχρι την τελευταία ώρα της ζωής του βοήθαγε τους πρόσφυγες της Κω, εξήρε κι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σε ανάρτησή του στο twitter για τον θάνατο του “φούρναρη της Κω”, ο κ. Τσίπρας έγραψε:

“Ο Διονύσης Αρβανιτάκης στάθηκε καθημερινά και έμπρακτα με αλληλεγγύη στο πλευρό των κατατρεγμένων προσφύγων, μέχρι το τέλος της ζωής του.

Η προσφορά του θα αποτελεί πάντοτε παράδειγμα ευαισθησίας και ανθρωπιάς.

Συλλυπητήρια στους οικείους του”.

click4more: Πέθανε ο φούρναρης της Κω που είχε βραβευτεί από την Κομισιόν

Σπυράκη: Έφυγε ο τιμημένος άνθρωπος της Κω

Τον Διονύση Αρβανιτάκη αποχαιρέτισε με ανάρτησή της στο twitter και η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

Ήταν εκείνη που παρέλαβε το βραβείο του Ευρωπαίου πολίτη που είχε απονείμει το Ευρωκοινοβούλιο στον Διονύση Αρβανιτάκη, καθώς ο ίδιος δεν είχε καταφέρει να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες.

Διονύσης Αρβανιτάκης: Ποιός ήταν ο “φούρναρης της Κω”

Ο Διονύσης Αρβανιτάκης από την Κω έφτιαχνε και διένειμε ψωμιά σχεδόν σε καθημερινή βάση στους εκατοντάδες πρόσφυγες που έφταναν στο νησί, πριν δημιουργηθούν οι δομές φιλοξενίας.

Για την δράση του τιμήθηκε με το βραβείο της Κοινωνίας των Πολιτών το 2016 από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.

Στη δράση του είχε αναφερθεί και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας ότι “Ευρώπη είναι ο φούρναρης στην Κω που δίνει το ψωμί του σε πεινασμένες και ταλαιπωρημένες ψυχές”.

πηγή: Twitter

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις