Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Τσίπρας – Άσμουσεν συμφώνησαν ότι… διαφωνούν

Τσίπρας – Άσμουσεν συμφώνησαν ότι… διαφωνούν

Φιλική, αλλά… άκαρπη – όπως αναμενόταν, εξάλλου – ήταν η σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ, Γκέργκ Άσμουσεν στην Φρανκφούρτη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε στον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, ότι αυξάνεται συνεχώς αντί να μειώνεται, καθώς και ότι υπάρχουν μεγάλες κοινωνικές επιπτώσεις, αλλά και φυγή επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την πάγια θέση του για αναδιάρθρωση του χρέους, όπως έγινε με τη Γερμανία το 1953, ενώ αναφέρθηκε και στην άνοδο του νεοναζισμού, επισημαίνοντας ότι αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Ο Γκεργκ Άσμουσεν άρχισε τις δηλώσεις του, κάνοντας αναφορά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, την οποία χαρακτήρισε «φοβερό έγκλημα» και εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την αύξηση του ναζισμού.

Ο Άσμουσεν κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να στηρίξει το μνημόνιο!

Είπε, μάλιστα, ότι εξήγησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως οι Ευρωπαίοι εταίροι μας τα γνωρίζουν όλα αυτά, «γνωρίζουν τις κοινωνικές εντάσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα, γνωρίζουν πόσο υψηλή είναι η ανεργία και τι προβλήματα δημιουργεί».

Ωστόσο, υπογράμμισε ο κ. Άσμουσεν, «πιστεύουμε ότι αυτή τη στιγμή το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται σε καλό δρόμο και οι προβλέψεις για την επόμενη χρονιά είναι πολύ καλές».

«Έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ και δήλωσε ότι ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα «τη γενναιόδωρη υποστήριξή του στο ελληνικό πρόγραμμα, ώστε η Ελλάδα να ανακάμψει, η οικονομία να ανακάμψει και να δημιουργηθούν και πάλι δουλειές».

Ο κ. Άσμουσεν είπε, τέλος, ότι θα έχουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε Φρανκφούρτη και Βιέννη ο Αλέξης Τσίπρας


Υπεκφυγές Άσμουσεν για την Ελλάδα


Άσμουσεν: Δε βοηθούν οι συζητήσεις για νέο κούρεμα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε