Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Τσίπρας: Δεν έχουμε συμφωνία, αλλά είμαστε σε καλή κατεύθυνση

Τσίπρας: Δεν έχουμε συμφωνία, αλλά είμαστε σε καλή κατεύθυνση

– Είμαστε εδώ για να διορθώσουμε το πλαίσιο, όχι να το διαλύσουμε ήταν το μήνυμα του Έλληνα Πρωθυπουργού
– Μετά τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Ντόναλτ Τούσκ είχε συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μ. Σουλτς
– “Δίνει μάχη για συμβιβασμό, μπορεί να υπολογίζει στη βοήθειά μας” είπε ο Σουλτς
– Θερμότατο κλίμα – μπροστά στις κάμερες- με φιλιά, αγκαλιές και βήμα… χεράκι χεράκι στη συνάντηση Τσίπρα – Γιούνκερ
– Στις 15:30 η συνάντηση Τσίπρα με τον Φρανσουά Ολάντ

Είναι χαρακτηριστική η φράση του κ. Τσίπρα στις κοινές του δηλώσεις με τον κ. Σουλτς πως η ελληνική κυβέρνηση σέβεται και την ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού, αλλά και τους κανόνες της Ένωσης.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι η ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι γεμάτη από διαφωνίες αλλά στο τέλος της ημέρας πάντα καταλήγουμε σε συμφωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι αισιόδοξος πως είμαστε στον σωστό δρόμο, ακόμη όπως είπε ο κ. Τσίπρας δεν έχουμε κάποια συμφωνία, δήλωσε όμως βέβαιος πως είμαστε στη σωστή κατεύθυνση.

“Προσπαθούμε να κάνουμε το βέλτιστο δυνατό να βρεθεί μια κοινή συμφωνία, μια συμβιβαστική λύση για το κοινό μας μέλλον, είπε.

Από τη μεριά του ο Μ. Σούλτς δήλωσε πως υπάρχει κατανόηση μεταξύ όλων, πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός δίνει μάχη για έναν συμβιβασμό και πως μπορεί να υπολογίζει στην βοήθεια του ευρωκοινοβουλίου. Και τόνισε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι καλοδεχούμενος στο Ευρωκοινοβούλιο.

Μετά τις συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που χαρακτηρίστηκε από τα χαμόγελα, τους αναγκαλισμούς και το θερμότατο κλίμα μπροστά στις κάμερες, εκείνη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τούσκ και τον Μάρτιν Σουλτς, ο Έλληνας πρωθυπουργός φεύγει από τις Βρυξέλλες με επόμενο σταθμό της μίνι ευρωπαϊκής περιοδείας του το Παρίσι.

Εκεί θα συναντήσει τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Το ραντεβού τους είναι προγραμματισμένο για τις 15:30 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δυο ηγετών, αλλά σύμφωνα με το πρόγραμμα δεν θα δεχτούν ερωτήσεις.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε