Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Τσίπρας – Καμμένος στο στόχαστρο της ΝΔ – Πόλεμος για τα μυστικά κονδύλια

Τσίπρας – Καμμένος στο στόχαστρο της ΝΔ – Πόλεμος για τα μυστικά κονδύλια

«Ψωμί» εκτιμά πως έχει η υπόθεση των μυστικών κονδυλίων η ΝΔ, αποδίδοντας μάλιστα ευθέως την αποχώρηση Κοτζιά από την κυβέρνηση σε αυτήν, όπως είπε από τις Βρυξέλλες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Έτσι, από την οδό Πειραιώς δηλώνουν πως το προσεχές διάστημα θα «κυνηγήσουν» την υπόθεση – πάντοτε με τη δέουσα σοβαρότητα και διακριτικότητα, λόγω της ευαισθησίας που κρύβει – και θα ζητήσουν απαντήσεις απευθείας από τον πρωθυπουργό, τον οποίο θεωρούν αποκλειστικά αρμόδιο γι’ αυτές – πόσω μάλλον από τη στιγμή που ανέλαβε ο ίδιος τα ηνία του υπουργείου Εξωτερικών.

Το γεγονός, μάλιστα, πως το Μαξίμου ουσιαστικά έκανε στροφή 180 μοιρών κι από εκεί που είχε ξεκινήσει αρχικά μια προσπάθεια αποδόμησης του Νίκου Κοτζιά έσπευσε αργότερα να τον υπερασπιστεί με αφορμή την υπόθεση των κονδυλίων – όταν η ΝΔ αποφάσισε να «σηκώσει» το θέμα – δείχνει, σύμφωνα με όσα λένε στην οδό Πειραιώς, πως… όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Στο κάδρο βρίσκεται δε, εκτός από τον πρωθυπουργό, και ο Πάνος Καμμένος. Πηγές της ΝΔ σχολίαζαν χαρακτηριστικά ότι, «επειδή ο πόνος καρδιάς φαίνεται να έχει προκαλέσει και σύγχυση στον κ. Τσίπρα, να του υπενθυμίσουμε ότι τις καταγγελίες για αδιαφάνεια στο υπουργείο Εξωτερικών τις έκανε ο κ. Καμμένος. Θα πει κάτι γι’ αυτό ή δεν έχει την άδεια του συνεταίρου του;».

Η ανακοίνωση της ΝΔ που είχε εκδοθεί νωρίτερα ανέφερε επίσης πως «η διαχείριση των κρατικών κονδυλίων δεν αφορά μόνο τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες και τους αλληλοεκβιαζόμενους συναρχηγούς της κυβέρνησης, αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

Όσο για την ανταπάντηση του Μαξίμου, με την οποία χρεώνονταν διαρροές σε Μέσα Ενημέρωσης για τα μυστικά κονδύλια στο περιβάλλον Μητσοτάκη, πηγές της ΝΔ τη χαρακτήριζαν «παραληρηματική» και κατέληγαν με τη γνωστή φράση «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Την ίδια στιγμή, στο στόχαστρο της ΝΔ μπαίνει και η απόφαση του πρωθυπουργού ν’ αναλάβει ο ίδιος προσωπικά τις ευθύνες του υπουργείου Εξωτερικών. Χαρακτηριστικά είναι τα ερωτήματα που έβαλε με δήλωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος:

«Θα πηγαίνει -και κάθε πότε- ο κ. Τσίπρας στο Υπουργείο των Εξωτερικών;

Θα ασχολείται με το σύνολο των κρίσιμων ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής ή μόνο με την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών;
Ποιος θα εκπροσωπεί τη χώρα στα κρίσιμα Συμβούλια Γενικών Υποθέσεων στην Ε.Ε. και στις άλλες σημαντικές διεθνείς της υποχρεώσεις;
Πώς θα καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες παρακολούθησης και εκπροσώπησης της χώρας στο πλαίσιο των σοβαρών διμερών σχέσεων;
Ποιος θα ασκεί την καθημερινή διοίκηση του Υπουργείου Εξωτερικών σε αυτή την κρίσιμη περίοδο;».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις