Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Τσίπρας – Παπαρήγα καλούν στη Βουλή τον Σαμαρά για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

Τσίπρας – Παπαρήγα καλούν στη Βουλή τον Σαμαρά για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

Νέα επιχείρηση κλοπής και δήμευσης της περιουσίας των πολιτών χαρακτηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας τον ενιαίο φόρο ακινήτων στην επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Στην ερώτησή του, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως όσα φορολογικά νομοσχέδια έχουν ψηφιστεί τα τελευταία τρία χρόνια είχαν στόχο «την οικονομική αφαίμαξη μισθωτών και συνταξιούχων». Σημειώνει όμως ότι «το τελευταίο νομοσχέδιο που έφερε προς διαβούλευση το υπουργείο Οικονομικών, είναι φανερό πως εκτός από την κλοπή του εισοδήματος, έχει στόχο και τη δήμευση της περιουσίας των πολιτών».

«Αντί να ελέγχετε τις off shore…»

Ο κ. Τσίπρας καταγγέλλει ότι «η διαφθορά, η φορολογική ασυλία του μεγάλου πλούτου και των εξωχώριων εταιρειών, οι ενδοομιλικές συναλλαγές και η φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή των εγχώριων ελίτ, ουδέποτε βρέθηκαν στο επίκεντρο της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης, μιας και ο έλεγχος στις μεγάλες λίστες της φοροδιαφυγής δεν έγινε ποτέ, ούτε έγινε καμία απόπειρα αξιοποίησης ενός σύγχρονου περιουσιολογίου, που να στοχεύει στη φορολογική δικαιοσύνη».

Αναφέρει επίσης ότι «η γνώριμη συνταγή της μνημονικής πολιτικής αποθεώνεται στα νέα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών. Καταργείται το αφορολόγητο όριο, το «έκτακτο» -υποτίθεται- χαράτσι της ΔΕΗ μονιμοποιείται, ενώ εκατομμύρια πολίτες καλούνται από το πρώτο τετραγωνικό και από το πρώτο ευρώ, να καταβάλλουν χρήματα που δεν έχουν».

«Το υπουργείο Οικονομικών ξεπέρασε κάθε νοσηρή φαντασία με τις προτάσεις φορολόγησης αγροτεμαχίων και χέρσων χωραφιών» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας και ζητάει να σταματήσει η λεηλασία της μεσαίας τάξης και του κόσμου της εργασίας.

Ο πρωθυπουργός καλείται, με την επίκαιρη ερώτηση, να ενημερώσει τη Βουλή «γιατί δεν υλοποιείται επιτέλους η συνταγματική επιταγή σύμφωνα με την οποία η φορολογική επιβάρυνση οφείλει να απορρέει από τη φοροδοτική ικανότητα εκάστου» και να απαντήσει «ως πότε θα συνεχίζεται η προκλητική φοροαπαλλαγή του μεγάλου πλούτου εις βάρος μισθωτών και συνταξιούχων, η ανοχή απέναντι σε έκνομες δραστηριότητες, όπως η λαθρεμπορία και τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια, η μη σύνταξη και αξιοποίηση ενός σύγχρονου περιουσιολογίου που να αποσκοπεί στη φορολογική δικαιοσύνη».

Παπαρήγα: Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τον ενιαίο φόρο ακινήτων κατέθεσε και η επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Το ΚΚΕ «καλεί την κυβέρνηση να πάρει υπόψη τη λαϊκή απαίτηση για απόσυρση του σχεδίου νόμου» όπως αναφέρει η κα Παπαρήγα και χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «μέρος της συνεχιζόμενης φοροεπιδρομής ενάντια στον λαό, μονιμοποιεί το χαράτσι, καταργεί το αφορολόγητο όριο, φορολογεί οποιοδήποτε οίκημα, οικόπεδο, το κάθε αγροτεμάχιο, επιδιώκει να συγκεντρώσει τη γη, αλλά και τα ακίνητα, σ’ όλο και λιγότερα χέρια».

Η επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ καταγγέλλει, επίσης, ότι «με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, η κυβέρνηση μεταφέρει νέα φορολογικά βάρη στις πλάτες των εργατικών- λαϊκών οικογενειών και, την ίδια ώρα, σχεδιάζει νέα μείωση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου και του συσσωρευμένου πλούτου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρθρο Πολύδωρα κατά του Φόρου Ακινήτων – “Δημεύουν τα χωράφια μας”

Οι παγίδες και οι αδικίες του ενιαίου φόρου ακινήτων – Ποιοι δικαιούνται έκπτωση φόρου εως 50% και ποιοι απαλλάσσονται

Η ΔΗΜΑΡ αντίθετη με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Ενιαίος Φόρος Ακινήτων: Παραδείγματα – Που αυξάνεται και που μειώνεται ο φόρος!

“Τρομοκρατικό χτύπημα” στα ακίνητα 5.500.000 πολιτών – 2,3 ως 17 ευρώ το τετραγωνικό ο φόρος – Πληρώνουν και τα μισοτελειωμένα ακίνητα!

Η λυπητερή για όσους έχουν την παραμικρή ακίνητη περιουσία – Φόρος ακόμα και στα μαντριά – Ποιοί εξαιρούνται – Φόρος είτε έχει ρεύμα είτε όχι

ΌΛΟ το σχέδιο νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων – Τι προβλέπει!

Αλεπάλληλα φορολογικά “χτυπήματα” το 2014! Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερους φόρους – 62.000 ακίνητα κινδυνεύουν με πλειστηριασμό από τον Ιανουάριο

Αποτελειώνουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων με πέντε νέα “χαράτσια”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε