Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τσίπρας: Πάρτε πίσω την αναστολή λειτουργίας έξι τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Τσίπρας: Πάρτε πίσω την αναστολή λειτουργίας έξι τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Φωτογραφία αρχείου InTime News

Με τον Κώστα Γαβρόγλου στο πλευρό του, ο Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης (14.11.2019) στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και ζήτησε από τη νυν ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να πάρει πίσω την απόφαση για αναστολή λειτουργίας έξι τμημάτων.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την απόφαση αυτή “άστοχη και εκδικητική“, τονίζοντας πως πρέπει να αποσυρθεί.

«Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε μία χώρα και μια κοινωνία με προοπτική αν δεν επενδύσουμε στη γνώση, στη μόρφωση, στην εκπαίδευση, αν δεν επενδύσουμε στο μέλλον, που είναι η νέα γενιά του τόπου», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησή του κι έχοντας δίπλα του τον πρώην υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Βάλαμε ένα λιθαράκι, ιδιαίτερα με την αναμόρφωση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Φύγαμε από αυτόν τον αναχρονιστικό θεσμό των ΤΕΙ και ιδίως από τμήματα που δεν είχανε ουσιαστικό περιεχόμενο σπουδών».

Ως εκ τούτου, πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «το γεγονός ότι σήμερα έχουν ιδρυθεί μια σειρά από νέες σχολές σε όλη την Ελλάδα και νέα τμήματα σε όλη την Ελλάδα που έχουν ουσιαστική ποιοτική εκπαιδευτική αξία, μπορεί να μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον, στο βαθμό όμως που η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν θα χάσει τον προσανατολισμό».

«Δηλαδή δεν θα χάσει τον στόχο», ο οποίος στόχος, όπως εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας, «δεν είναι η μικροκομματική σκοπιμότητα, η επόμενη κυβέρνηση δηλαδή να γκρεμίζει ό,τι θετικό έχει δημιουργήσει η προηγούμενη».

Ζήτησε, έτσι, «ιδιαίτερα στον τομέα της Παιδείας να δουλέψουμε όλοι με κοινό στόχο την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη δημιουργία μιας νέας προοπτικής για το μέλλον των νέων ανθρώπων στη χώρα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις