Πολιτική

Τσίπρας σε Γιούνκερ: “Είμαστε αποφασισμένοι να ανακάμψουμε”

"Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ανάκαμψη, πλέον είμαστε αποφασισμένοι να ανακάμψουμε, αυτό είναι το μήνυμα", είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στην αρχή της συνάντησης που είχαν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο κ. Γιούνκερ αναγνώρισε την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και δήλωσε ότι οφείλει φόρο τιμής στον ελληνικό λαό για τις θυσίες που κάνει.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Η επίσκεψή σας λαμβάνει χώρα σε μια σημαντική στιγμή για την Ελλάδα. Σας ευχαριστώ πολύ για την ανακοίνωσή σας χθες ότι κινήθηκε η διαδικασία τερματισμού της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα, πολύ σημαντικό μήνυμα”, τόνισε ο Ελληνας πρωθυπουργός και συνέχισε: “Οφείλω να σας υπενθυμίσω ότι η διαδικασία αυτή κινήθηκε το 2009 όταν το ελληνικό έλλειμμα ήταν στα 15,1% του ΑΕΠ. Τώρα βρίσκεται στο 1,2% ενώ οι προβλέψεις για το 2018 είναι πολύ αισιόδοξες και αυτό οφείλεται στις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός, στις θυσίες του ελληνικού λαού. Είναι μοναδική συγκυρία για την Ελλάδα. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ανάκαμψη πλέον, είμαστε αποφασισμένοι να ανακάμψουμε. Αυτό είναι το μήνυμα”.

“Οταν πρωτοσυναντηθήκαμε στα τέλη του 2015 το έλλειμμα κινούνταν σε επίπεδα του 5,1%. Έχει ακολουθήσει πτωτική πορεία. Πλέον η χώρα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε χθες την παύση αυτής της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος”, επισήμανε ο κ. Γιούνκερ και πρόσθεσε: “Το είχαμε υποσχεθεί, άλλωστε, και έφτασε η στιγμή να εκπληρώσουμε την υπόσχεση μας. Οφείλω ένα φόρο τιμής στον ελληνικό λαό, στα φτωχότερα μέρη της κοινωνίας που έχουν υποφέρει πολύ περισσότερο από τους λοιπούς. Ο μέσος πολίτης έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και οφείλω να το αναγνωρίσω αυτό στον ελληνικό πληθυσμό”.

Πριν από τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα που έλαβε χώρα λίγη ώρα πριν την τελετή αναγόρευσης του κ. Γιούνκερ σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίουο πρόεδρος της Κομισιόν είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Σταλινισμού και του Ναζισμού: Το μίσος δεν είναι ιδεολογία
«Δεν υπάρχει "σωστό" άκρο. Δεν υπάρχει αποδεκτό μίσος. Η δημοκρατία απαιτεί καθαρές θέσεις. Γιατί η ελευθερία, η αξιοπρέπεια και η ανθρώπινη ζωή δεν έχουν χρώμα»
Παύλος Μαρινάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα διατηρηθούν ισχυροί οι ρυθμοί ανάπτυξης το 2026 χάρη στη δημοσιονομική μας πολιτική, περισσότερα θα πούμε στη ΔΕΘ – Τι είπε για την Τουρκία
«Δεν μπορούμε να φορτώνουμε στα παιδιά μας λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του
Συνεδρίαση υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI) 69
Παύλος Μαρινάκης: Όσα ακούσετε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, θα τα δείτε να γίνονται και πράξη
«Οι εκλογές πάνε για την άνοιξη του ‘27», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας: «Η πολιτική είναι ένας μαραθώνιος και, από τη φύση της, πάντα κρύβει απρόοπτα»
Παύλος Μαρινάκης
Η ΕΛ.Α.Σ. ζητά νέο πλαίσιο για τις φυσικές καταστροφές με μόνιμο ταμείο και μηχανισμό αποκατάστασης
Στον σχεδιασμό προτείνεται να περιλαμβάνονται επίσης μέτρα στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας στις πληγείσες περιοχές και έργα που μειώνουν τον κίνδυνο από μελλοντικά καταστροφικά φαινόμενα
O Αλέξης Τσίπρας 9