Πολιτική

Ο Τσίπρας θα πει στη Μέρκελ: “Εγώ έκανα όσα σου είπα – Κάνε και εσύ ό,τι μου είπες” – Bloomberg: Η συμφωνία με τους πιστωτές είναι πολύ κοντά!

- Τελεσίγραφο από τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Γερμανίδα Καγκελάριο
- Εκτός από τη Μέρκελ θα δει και τον Φρανσουά Ολάντ ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής
- Έλληνας αξιωματούχος στο Bloomberg: Έγινε μεγάλη πρόοδος στο Euroworking Group και αυτό θα αποτυπωθεί αύριο στο Eurogroup
- Ο ίδιος άφησε ανοικτό το σενάριο για πρόωρες εκλογές ή δημοψήφισμα λέγοντας ότι «αν η επιλογή των εταίρων είναι η ρήξη τότε όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά»


Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο με την Αθήνα να εμφανίζεται αισιόδοξη για την επίτευξη συμφωνίας αλλά και ταυτόχρονα αποφασισμένη να δείξει ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει πίσω από τις κόκκινες γραμμές της. Μάλιστα, λίγο πριν το τετ – α – τετ που θα έχουν στις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας με την Άνγκελα Μέρκελ η Αθήνα δείχνει τις προθέσεις της απέναντι στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πει στην Γερμανίδα Καγκελάριο ότι πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα του Βερολίνου.

Σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή, η Ελλάδα έχει ήδη κάνει πράξη το 70% και αν δεν  υπάρξει συμφωνία θα έχουμε πρόβλημα μετά τις 30 Απριλίου, καθώς δεν θα ισχύουν αυτά που συμφωνήθηκαν στις 20 Φεβρουαρίου.
Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας θα πει στη Μέρκελ στη σημερινή συνάντηση: “Εγώ έκανα όσα σου είπα. Κάνε και εσύ ότι μου είπες”.

 Bloomberg: Μεγάλη πρόοδος

 Την ίδια ώρα έλληνας αξιωματούχος φέρεται να δηλώνει στο Bloomberg ότι έγινε μεγάλη πρόοδος στο Euroworking Group και αυτό θα αποτυπωθεί αύριο στο Eurogroup.
Πρόσθεσε ότι το Σαββατοκύριακο και τις επόμενες μέρες θα συνεδριάζει συνεχώς το Brussels Group ώστε μέχρι την Τετάρτη να υπάρχει συμφωνία και να συγκληθεί την Πέμπτη έκτακτο Eurogroup.

Άφησε παράλληλα ανοικτό το σενάριο για πρόωρες εκλογές ή δημοψήφισμα λέγοντας ότι «αν η επιλογή των εταίρων είναι η ρήξη τότε όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά».

Αυτό βέβαια πρόσθεσε θα συνέβαινε μόνο αν μας χώριζε άβυσσος με τους Θεσμούς και κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.
«Εάν όμως οι εταίροι ήθελαν τη ρήξη θα το είχαν κάνει αυτό από τις 28 Φεβρουαρίου όταν ξεκίνησε η συζήτηση για τις διαπραγματεύσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό που γίνεται σήμερα στις Βρυξέλες, θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 9
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της – «Έλα ξανά του χρόνου»
Το βράδυ της Πέμπτης η Μαντόνα ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από φωτογραφίες και βίντεο από το εορταστικό κλίμα με τον Μητσοτάκη να το αναδημοσιεύει με στόρι
Κυριάκος Μητσοτάκης 24
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 126
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου