Πολιτική

Τσίπρας στους FT: Αν δεν αλλάξουμε την Ευρώπη, θα την αλλάξει η Λεπέν

Στην ανάγκη τερματισμού της λιτότητας στην Ευρώπη, ώστε ο φόβος να μην σκοτώσει τη Δημοκρατία, αναφέρεται ο Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Financial Times.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο άρθρο, που έχει τίτλο «Τελειώστε με τη λιτότητα πριν ο φόβος σκοτώσει την Ελληνική Δημοκρατία», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί πως “αν δεν αλλάξουν την Ευρώπη οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις, θα την αλλάξουν η Μαρίν Λεπέν και οι ακροδεξιοί της σύμμαχοι”.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύεται για τη διατήρηση ισοσκελισμένου προϋπολογισμού στην περίπτωση που το κόμμα του αναδειχθεί νικητής των εκλογών, τονίζοντας ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα σεβαστεί την υποχρέωση της Ελλάδας, ως μέλους της Ευρωζώνης, όσον αφορά τη διατήρηση ενός ισοσκελισμένου προϋπολογισμού και δεσμεύεται για τους ποσοτικούς στόχους.

«Το κόμμα μου, ο ΣΥΡΙΖΑ, εγγυάται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική ασφάλεια. Προσφέρουμε πολιτικές που βάζουν τέλος στη λιτότητα, ενισχύουν τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή και βάζουν πάλι στα πόδια της τη μεσαία τάξη. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ενισχύσουμε την Ευρωζώνη και να κάνουμε το ευρωπαϊκό όραμα ελκυστικό στους Ευρωπαίους πολίτες» τονίζει.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που αναμένεται να ανακοινωθεί την Πέμπτη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι περιμένουμε από την ΕΚΤ να ανακοινώσει ένα πλήρες πρόγραμμα. Το χρωστάει εδώ και καιρό. Θα πρέπει να είναι τέτοιου μεγέθους ώστε να θεραπεύσει την Ευρωζώνη και να δώσει μήνυμα στη φράση “ό,τι χρειαστεί” για τη σωτηρία του ενιαίου νομίσματος.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ask Alexis»: Backstage από την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση Τσίπρα με τα μέλη της ΕΛΑΣ – «Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ»
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε στιγμιότυπα από τον ανοιχτό διάλογο, μίλησε για «νέο τρόπο λειτουργίας» και έθεσε στο επίκεντρο τη συμμετοχή και τη συνδιαμόρφωση
Αλέξης Τσίπρας
«Συλλογική ηγεσία» μέχρι τις εκλογές εισηγείται ο Νίκος Παππάς στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – «Πρώτιστη ανάγκη η συγκρότηση των ψηφοδελτίων»
Ο πρώην υπουργός κηρύσσει το τέλος της απόφασης συνεργασίας με την ΕΛΑΣ, στρέφει τα πυρά του στις «ατομικές μετακινήσεις» στελεχών και ζητεί την επιστροφή των βουλευτικών εδρών από όσους επιλέγουν διαφορετική πολιτική πορεία.
Νίκος Παππάς
ΠΑΣΟΚ: Τέταρτο σποτ για το Ταμείο Ανάκαμψης – «Χαμένη ευκαιρία για φθηνό ρεύμα και αποθήκευση ενέργειας»
Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «ιστορική χαμένη ευκαιρία», υποστηρίζοντας ότι οι πόροι δεν αξιοποιήθηκαν προς όφελος των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Ο Παύλος Πολάκης δεν κατεβαίνει υποψήφιος στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν έχουμε την πολυτέλεια για δύο υποψηφιότητες»
Ο βουλευτής Χανίων δεν θα διεκδικήσει την προεδρία, καθώς οι συσχετισμοί γέρνουν υπέρ της Ρένας Δούρου - Αύριο η ψηφοφορία για τους 13 εναπομείναντες βουλευτές
Παύλος Πολάκης
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
27
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Καριπίδης αποδέχεται την έδρα Κόκκαλη, αλλά κρατά κλειστά τα χαρτιά του – «Θα ορκιστώ και μετά θα δω»
Ο πρώτος επιλαχών στη Λάρισα δηλώνει ότι θα αναλάβει το βουλευτικό αξίωμα, χωρίς ωστόσο να δεσμεύεται για την πολιτική του πορεία - Στους 13 βουλευτές η Κοινοβουλευτική Ομάδα, εν μέσω νέου κύματος αποχωρήσεων
Ιωάννης Καριπίδης
Δωρεά 160 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες για ΕΚΠΑ, ΑΠΘ και ΕΜΠ – Μητσοτάκης: «Τέλος στην ιστορική ανορθογραφία των καταλήψεων»
Χρηματοδοτείται η ανακαίνιση πανεπιστημιακών υποδομών και φοιτητικών εστιών - «Ανατέλλει μια καινούργια μέρα για τα δημόσια πανεπιστήμια», ανέφερε ο πρωθυπουργός
Μητσοτάκης, Σύσκεψη στο Μαξίμου