Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Τζανακόπουλος για άδεια Κουφοντίνα: Η λογική “Αλκατράζ” έχει αποτύχει

Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

Την απόφαση να δοθεί άδεια στον Δημήτρης Κουφοντίνα υπερασπίστηκε με δηλώσεις του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως σε μια δημοκρατία οι τιμωρίες δεν μπορούν να είναι εκδικητικές.

Στην συνέντευξή του στον Real Fm, ανέφερε χαρακτηριστικά πως “η λογική της δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι μια λογική εκδικητικής τιμωρίας. Η δημοκρατική πολιτεία δεν μπορεί να λειτουργεί στη βάση ‘οφθαλμόν αντί οφθαλμού’. Η ‘λογική Αλκατράζ’ έχει αποτύχει.

Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι “καθοδηγεί” μια “επιχείρηση κατατρομοκράτησης” και είπε χαρακτηριστικά: “Όλο το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα με έναν γενικευμένο παροξυσμό, έναν ηθικό πανικό, ο οποίος επιχειρείται να προκληθεί και ο οποίος δεν βοηθά στην οικοδόμηση ενός κλίματος ηρεμίας και ηπιότητας. Αυτή η επιχείρηση κατατρομοκράτησης, την οποία καθοδηγεί η Νέα Δημοκρατία, πολιτικά δημιουργεί ένα κλίμα που νομιμοποιεί καταστάσεις αυτοδικίας που δεν τιμούν τη δημοκρατία, δεν τιμούν τη χώρα μας –καταστάσεις τις οποίες θα έπρεπε να έχουμε αφήσει πίσω”.

“Fake news” τα όσα λέγονται για τον Νόμο Παρασκευόπουλου

Μίλησε για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”, που έχουν διαψευστεί, καθώς, όπως αποδείχθηκε, ούτε ο Γεωργιανός που έκανε επιθέσεις με ηλεκτρικό σίδερο σε γυναίκες, ούτε οι δολοφόνοι του Ζαφειρόπουλου και της εφοριακού σχετίζονται με τον νόμο Παρασκευόπουλου, όπως κάποιοι είχαν σπεύσει να διαδώσουν.

Σε ερώτηση για δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία δικαστικές αρχές έχουν ζητήσει δικαστική συνδρομή για τραπεζικούς λογαριασμούς, σε διάφορες χώρες, του Σπύρου Σημίτη (αδελφού του Κώστα Σημίτη) και άλλων προσώπων του περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε: “Η δικαιοσύνη οφείλει να ελέγχει εξονυχιστικά κάθε καταγγελία και κάθε πληροφορία η οποία έρχεται υπόψη της, έτσι ώστε να μην υπάρχει οποιαδήποτε σκιά, οποιαδήποτε γκρίζα ζώνη σε σχέση με την εμπλοκή πολιτικών ή άλλων προσώπων σε παράνομες πράξεις”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις