Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τζανακόπουλος για παρακολούθηση Πιτσιόρλα: Ο Τσίπρας δεν τη σταμάτησε γιατί δεν υπήρχε υπηρεσιακή εισήγηση

Δημήτρης Τζανακόπουλος

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας δεν έκρυψε την πικρία του για το γεγονός πως όχι μόνο παρακολουθούνταν επί ΣΥΡΙΖΑ και ενώ ήταν επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του ακόμα για εξηγήσεις. Θέση, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, πήρε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Ξέρανε ότι υπήρχε μια παρακολούθηση και το άφηναν έτσι, χωρίς να μου πουν μια κουβέντα. Μου είναι αδιανόητο ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να με ενημερώσει, με άφησε εκτεθειμένο ενώ χειριζόμουν όλα αυτά τα θέματα (…) Ναι, ο Τσίπρας με απασχολεί. Γιατί ειδικά μ’ εκείνον είχα μια σχέση που πήγαινε πολύ βαθιά πίσω», τόνισε, μεταξύ άλλων, στα Νέα, ο Στέργιος Πιτσιόρλας. Κατά την Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο Αλέξης Τσίπρας δεν σταμάτησε την παρακολούθηση για να μη… «δώσει» δικαιώματα.

Η εντολή για την παρακολούθηση του Στέργιου Πιτσιόρλα αφορούσε οικονομικών ζήτημα και είχε δοθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά, ισχυρίστηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΙ, το πρωί της Δευτέρας (05.09.2022).

Για τη χρονική διάρκεια της παρακολούθησης του κ. Πιτσιόρλα, ανέφερε ότι δεν υπήρχε υπηρεσιακή εισήγηση για να διακοπεί και συνεχίστηκε διότι σε αντίθετη περίπτωση «θα υπήρχε εύλογη υποψία ότι δήθεν ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός της χώρας, θα ήθελε να διασώσει δικούς του ανθρώπους».

  

Κάλεσε τέλος την κυβέρνηση να ενημερώσει για τους λόγους παρακολούθησης των Νίκο Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη και να σταματήσει να επικαλείται «ένα ανύπαρκτο απόρρητο, που δεν ισχύει έναντι της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις