Πολιτική

Τζανακόπουλος για παρακολούθηση Πιτσιόρλα: Ο Τσίπρας δεν τη σταμάτησε γιατί δεν υπήρχε υπηρεσιακή εισήγηση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας δεν έκρυψε την πικρία του για το γεγονός πως όχι μόνο παρακολουθούνταν επί ΣΥΡΙΖΑ και ενώ ήταν επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του ακόμα για εξηγήσεις. Θέση, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, πήρε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Ξέρανε ότι υπήρχε μια παρακολούθηση και το άφηναν έτσι, χωρίς να μου πουν μια κουβέντα. Μου είναι αδιανόητο ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να με ενημερώσει, με άφησε εκτεθειμένο ενώ χειριζόμουν όλα αυτά τα θέματα (…) Ναι, ο Τσίπρας με απασχολεί. Γιατί ειδικά μ’ εκείνον είχα μια σχέση που πήγαινε πολύ βαθιά πίσω», τόνισε, μεταξύ άλλων, στα Νέα, ο Στέργιος Πιτσιόρλας. Κατά την Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο Αλέξης Τσίπρας δεν σταμάτησε την παρακολούθηση για να μη… «δώσει» δικαιώματα.

Η εντολή για την παρακολούθηση του Στέργιου Πιτσιόρλα αφορούσε οικονομικών ζήτημα και είχε δοθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά, ισχυρίστηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΙ, το πρωί της Δευτέρας (05.09.2022).

Για τη χρονική διάρκεια της παρακολούθησης του κ. Πιτσιόρλα, ανέφερε ότι δεν υπήρχε υπηρεσιακή εισήγηση για να διακοπεί και συνεχίστηκε διότι σε αντίθετη περίπτωση «θα υπήρχε εύλογη υποψία ότι δήθεν ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός της χώρας, θα ήθελε να διασώσει δικούς του ανθρώπους».

  

Κάλεσε τέλος την κυβέρνηση να ενημερώσει για τους λόγους παρακολούθησης των Νίκο Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη και να σταματήσει να επικαλείται «ένα ανύπαρκτο απόρρητο, που δεν ισχύει έναντι της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 5
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 48
ΝΔ: Μαρινάκης, Παπαστεργίου, Ρωμανός ανάμεσα στα πρώτα ονόματα των ψηφοδελτίων – «Μπαράζ» περιοδειών από γαλάζια στελέχη
«Πρόκειται για ένα μαραθώνιο δρόμο μέχρι τις εκλογές του 2027» δηλώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι σε αυτόν τον αγώνα θα μετέχει συντεταγμένα όλη η ΝΔ
Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τη λειτουργία του gov.gr 11
Crash test για Τσίπρα, Καρυστιανού και Ανδρουλάκη: ΕΛΑΣ, Ελπίδα και ΠΑΣΟΚ διεκδικούν τη 2η θέση – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Στη «μεγάλη εικόνα» καταγράφεται μια σταθερή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το νέο τρίγωνο της αντιπολίτευσης αναζητά ακόμη σαφές πολιτικό αφήγημα
Οι Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού και Νίκος Ανδρουλάκης 113
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού