Πολιτική

Τζανακόπουλος: “Η ΝΔ καθοδηγείται από συγκεκριμένα οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα”

Για την διερεύνηση των αιτιών και των πιθανών παραλείψεων που οδήγησαν στην τραγωδία, «με σοβαρότητα και υπευθυνότητα», μιλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, που τιτλοφορείται «Η ΝΔ καθοδηγείται από συγκεκριμένα οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα».
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως αναφέρει, ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι η ανεξάρτητη επιτροπή υπό τον καθηγητή Γκόλνταμερ, τονίζοντας ότι «είναι πολιτική και ηθική μας υποχρέωση να προχωρήσουμε και σε θεσμικές τομές».

Για την προσπάθεια να δοθεί τέλος στο καθεστώς παρανομίας, τονίζει ότι η κυβέρνηση διαθέτει την πολιτική βούληση και την ικανότητα, αλλά «χρειάζεται εξίσου μια συλλογική δέσμευση της κοινωνίας», υπογραμμίζοντας ότι αυτοί που «σήμερα νιώθουν ανήσυχοι», «είτε θα πειστούν οικειοθελώς να πάψουν να παρανομούν ή θα αντιμετωπίσουν πάραυτα τις συνέπειες του νόμου».

Κάνει λόγο για «πολιτικό και ηθικό εκφυλισμό» της ΝΔ και αναπαραγωγή ακραίου και ανερμάτιστου λόγου, ενώ στις αιτιάσεις για τα ονόματα των θυμάτων, σημειώνει ότι είναι στη διάθεση των ΜΜΕ και των κομμάτων, ενώ για τον αριθμό των νεκρών, «οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν κάνει αυτό που επιτάσσει το πρωτόκολλο και οι κανόνες λειτουργίας τους».

Μιλά για «ανορθόδοξο πόλεμο» συγκεκριμένων οικονομικών και εκδοτικών κέντρων, από τα οποία καθοδηγείται η Νέα Δημοκρατία και τονίζει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την διόρθωση παθογενειών, στις οποίες η ΝΔ «όταν δεν βρίσκεται φανατικά απέναντι», όπως στην αυθαιρεσία, «απλώς σιωπά».

Στον αντιπολιτευτικό λόγο της ΝΔ, αλλά και του ΚΙΝΑΛΛ απαντά ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από τους πολίτες και όχι από την οικονομική και πολιτική ολιγαρχία, ενώ για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού αναφέρει ότι «βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού» του οποίου η προσοχή, μετά το τέλος των μνημονίων, βρίσκεται «στις ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα ανακουφίσουν άμεσα την ελληνική κοινωνία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνητικές πηγές κατά Κουτεντάκη της ΕΛΑΣ: Μπορεί να έχει έρθει το επόμενο Νόμπελ Οικονομίας και να μην το έχουμε καταλάβει
«Ας μας εξηγήσει ο κ. Κουτεντάκης πώς γίνεται ένα πρόγραμμα που κοστολογείται ετησίως 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως ο ίδιος τέσσερις φορές ρητώς ανέφερε»
Ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Καστελόριζο: Μέσα στην επόμενη τετραετία πρέπει να έχουμε κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα – 37 έργα 27 εκατ. ευρώ
«Στόχος είναι να υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε «τα νέα παιδιά, οι νέοι Καστελλοριζιοί, να μπορούν να ζήσουν και να προκόψουν εδώ στον τόπο τους»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο 85