Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Τζανακόπουλος: Μόνο στην φαντασία κάποιων τα περί ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

Τζανακόπουλος: Μόνο στην φαντασία κάποιων τα περί ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

Στην κατηγορηματική διάψευση για τα περί ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών προέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του news247 ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε για το θέμα με τις τράπεζες: «Μόνο στη φαντασία κάποιων δημοσιογράφων βρίσκονται τα περί σεναρίων ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Ο κ. Δραγασάκης καθόλου ανοιχτό δεν άφησε τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτό που έκανε ήταν να εξηγήσει γιατί το θέμα της καταπολέμησης των κόκκινων δανείων αποτελεί έναν κοινωνικό στόχο».

Και συνέχισε: «Με τους πιστωτές έχει υπάρξει ήδη από την περίοδο του προγράμματος μια συμφωνία για τον ρυθμό με τον οποίο πρέπει να μειώνονται τα κόκκινα δάνεια η οποία από τη μεριά μας τηρείται κατά γράμμα και μάλιστα πολλές φορές οι τράπεζες υπερβαίνουν αυτόν τον ρυθμό. Τώρα μιλάμε για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη η κάλυψη του οποίου λήγει στις 28/2. Η διάδοχη κατάσταση θα είναι έτοιμη στην ώρα της».

Ο κ. Τζανακόπουλος, μίλησε για “τερατολογίες” που όπως είπε αποσκοπούν στη δημιουργία ενός κλίματος εντυπώσεων και αποσταθεροποίησης. «Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί σε αυτά τα ζητήματα. Δεν υπάρχουν μονομερείς κινήσεις αλλά διάλογος για συναινέσεις και συμφωνίες για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης που από τη μια μεριά θα προστατεύει τις λαϊκές κατοικίες και από την άλλη θα εμπεδώνει τη σταθερότητα των ελληνικών τραπεζών και θα συνεχίζει την προσπάθεια της μείωσης των κόκκινων δανείων».

Για τον Πάνο Καμμένο είπε: «Ο κος Καμμένος μπορεί ως αντιπολιτευόμενος πια να ασκεί κριτική. Δεν θα χρησιμοποιήσω ηθικά επιχειρήματα για τη στάση του κου Καμμένου και την πολιτική του επιλογή να ρίξει την κυβέρνηση. Εμείς ήμασταν υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε το έργο της κυβέρνησης, τη Συμφωνία των Πρεσπών και την σταθερότητα στη χώρα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις