Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει περίπτωση για άμεσα μέτρα – Αυτά που ζητούν είναι για το 2019

Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει περίπτωση για άμεσα μέτρα – Αυτά που ζητούν είναι για το 2019

“Δουλεύουμε με στόχο να κλείσει η αξιολόγηση, όσο γίνεται πιο γρήγορα”, είπε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon.

Σε συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως “καλύτερα στα σενάρια που αναπαράγονται για νέα μετρα να κρατάμε μικρό καλάθι. Το ΔΝΤ εχει κάνει κάποιες εκτιμήσεις και ζητάει μέτρα. Και τίποτα δεν έχει αλλάξει στη δική μας τοποθέτηση που λέει ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να νομοθετήσουμε προληπτικά μέτρα”.

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση θέλει “αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων” και θα φτάσει μέχρι τέλους. Και σημείωσε ότι “η κυβέρνηση δουλεύει με βασικό στόχο το όσο πιο δυνατό σύντομο κλείσιμο της αξιολόγησης”. Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι οι διαβουλεύσεις είναι διαρκείς και εκτίμησε ότι “θα διαμορφωθεί ένας συσχετισμός τέτοιος που θα οδηγήσει σε ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων”.

“Εμείς θέλουμε το δυνατόν συντομότερο να διαμορφωθούν οι άξονες μιας συμφωνίας. Και τα βήματα που θα απομένουν θα ειναι τυπικού χαρακτήρα” είπε και ξεκαθάρισε ότι παραμένει “προτεραιότητα και κεντρικός στόχος να ενταχθεί στο προγράμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Είναι δεδηλωμένος πρωτεύων στόχος”.

Δείτε όσα είπε στο “Live News”

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε