Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τζανακόπουλος για ΔΕΗ: Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ

Τζανακόπουλος για ΔΕΗ: Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ

Η παρούσα κυβέρνηση είναι απολύτως ενιαία και συμπαγής στην προσπάθειά της να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών όταν κλήθηκε να απαντήσει στο θέμα που προκαλεί… “ηλεκτροσοκ” μετά και τις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη αλλά και άλλων κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν έρθει η τελική συμφωνία θα κληθούμε να πάρουμε τις αποφάσεις και αυτές θα συγκριθούν με όσα είχε συμφωνήσει η ΝΔ, με όσα απαιτούν οι δανειστές κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, και τρίτον με τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης» επεσήμανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, χαρακτηρίζοντας «συμπαγή» την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, η ελληνική πλευρά εργάζεται εντατικά για να καταλήξει το συντομότερο δυνατό σε μια κοινά αποδεκτή λύση, πέρα από παράλογες και ανεδαφικές απαιτήσεις. Πρόσθεσε δε ότι «η ευρεία στήριξη στις θέσεις που διατύπωσε ο πρωθυπουργός στη Ρώμη, συναινεί σε μια κατάληξη των διαπραγματεύσεων προς όφελος του κόσμου της εργασίας».

«Η Ελλάδα διεκδικεί, έχοντας σημαντική στήριξη από την Ευρώπη γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για μια επιτυχή κατάληξη των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων για τα εργασιακά, προς όφελος του κόσμου της εργασίας», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια για ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και τον αγώνα ώστε να διορθώσει τη ζημιά που έχουν προκαλέσει, τόσο η ΝΔ όσο και όσοι από τους δανειστές επιλέγουν το δρόμο της διαρκούς καθυστέρησης πέρα και έξω από κάθε συμφωνία και λογική», σημείωσε.

Επιτέθηκε δε στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως «τις τελευταίες μέρες, βλέποντας πως οδεύουμε στην εξεύρεση κοινού τόπου με τους θεσμούς έχει ξεπεράσει κάθε όριο στην προσπάθεια να προκαλέσει αποσταθεροποίηση επενδύοντας για άλλη μια φορά στην καταστροφή». Επιτέθηκε και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσωπικά: «Ειλικρινά πάντως μιλώντας λίγο ενδιαφέρει η αυτοκαταστροφή του κ. Μητσοτάκη. Αυτό που έχει σημασία για μας είναι ο κ. Μητστοτάκης να μην πάρει μαζί του και τη χώρα».

Κληθείς να σχολιάσεις τις συνεχείς, τις τελευταίες μέρες, δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα που ζητά το κλείσιμο της αξιολόγησης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε μεν πως «οι θεσμικοί παράγοντες βεβαίως και δικαιούνται και έχουν υποχρέωση να κάνουν εκτιμήσεις για το πώς πορεύεται η οικονομία», αλλά άφησε αιχμές και ζήτησε «να αποφεύγουν την πολιτικολογία, να έχουν καθαρό βλέμμα και να βλέπουν ότι η ευθύνη για την καθυστέρηση δεν βρίσκεται στην πλευρά της κυβέρνησης αλλά στις απαιτήσεις του ΔΝΤ. Αυτό που θα περίμενε κανείς θα ήταν ένα καθαρότερο και μη πολιτικό βλέμμα».

Σχολιάζοντας και τις δηλώσεις του Γιάννη Δραγασάκη για τον κίνδυνο ενός νέου Μνημονίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «είναι λογικό όλοι όσοι εμπλέκονται με το πρόγραμμα να εκφράζουν τις ανησυχίες τους αλλά η πεποίθησή μου είναι ότι σύντομα θα υπάρξει μια συμφωνία και μια συμφωνία για τα μέτρα για το χρέος που αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε