Πολιτική

Τζανακόπουλος: Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τη συμφωνία

Όπως ανέφερε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο Δ. Τζανακόπουλος η γερμανική πλευρά έδωσε ένα ιδιότυπο δικαίωμα βέτο στο ΔΝΤ, δίνοντας, έτσι, τη δυνατότητα στο Ταμείο να σκληρύνει τη στάση του.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κυβέρνηση δεν έχει αποδεχθεί το σύνολο των θέσεων του ΔΝΤ, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καθώς το Ταμείο απαιτούσε μέτρα 4,5 δισ. ευρώ η συμφωνία προβλέπει μέτρα 4 δισ και άλλα τόσα αντίμετρα.

Υπάρχει μια αντίφαση σε όλο αυτό λόγω των λανθασμένων προβλέψεων του ΔΝΤ, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “το ΔΝΤ έπεσε έξω κατά 42 φορές όσον αφορά τις προβλέψεις τους για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2016”.

Επισήμανε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι η επίτευξη μιας συνολικής συμφωνίας, η οποία θα καλύπτει όλες τις πλευρές, η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, να βγει η χώρα στις αγορές, η έξοδος από την κρίση και η απεξάρτηση από την οικονομική επιτροπεία.

“Κανένας κόφτης δεν πρόκειται να εφαρμοστεί” τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, καθώς, όπως είπε, “οι στόχοι θα πιαστούν και θα έχουμε και ένα μικρό μαξιλάρι”. Προανήγγειλε ότι θα χαλαρώσουν ακόμα περισσότερο τα capital controls των τραπεζών το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε παράλληλα πως η κυβέρνηση δεσμεύεται πως “εφόσον δεν μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα και εφόσον δεν έχουμε τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους με τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων, δεν υπάρχει και κανένας λόγος να εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα. Αυτό καθώς όπως υπογράμμισε, “αυτά τα μέτρα δεν τα ζητούσαν οι Ευρωπαίοι, το ΔΝΤ τα ζητούσε”.

“Τα σήματα που παίρνουμε, τα μηνύματα που υπάρχουν και από το πολιτικό πεδίο, αλλά και από το οικονομικό πεδίο, είναι ότι βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία και η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι ότι θα υπάρχει τελικά συμφωνία, είτε στις 22 Μαΐου είτε λίγες μέρες μετά” είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Μυρτώ Κοροβέση διαψεύδει τα σενάρια προσχώρησης στο ΠΑΣΟΚ: «Μόνο το γραφείο μου είναι στη Χαριλάου Τρικούπη»
Η ανεξάρτητη βουλευτής αποσυνδέει την αποχώρησή της από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη από ενδεχόμενη μετακίνησή της, μιλά για «δύσκολη πολιτική απόφαση» και δηλώνει ότι παραμένει στον χώρο της Κεντροαριστεράς
Μυρτώ Κοροβέση
Σφοδρά πυρά Παπασταύρου κατά ΠΑΣΟΚ: «Από Κίνημα Αλλαγής έγινε κόμμα οπισθοδρόμησης και αδράνειας»
Ο υπουργός Περιβάλλοντος απέρριψε την ένσταση αντισυνταγματικότητας για το νομοσχέδιο διαχείρισης του νερού, κατηγορώντας τη Χαριλάου Τρικούπη ότι παρερμηνεύει την Έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής και επιλέγει «την άρνηση σε όλα»
Σταύρος Παπασταύρου
Μητσοτάκης στο υπουργικό: «Εκλογές την άνοιξη του 2027» – Σήμα για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου με το βλέμμα στη ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς να εντείνουν την παρουσία τους στην κοινωνία και στα περιφερειακά μέσα, υποστήριξε ότι «ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας» και προανήγγειλε την παρουσίαση του σχεδίου για την Ελλάδα του 2030
Υπουργικό Συμβούλιο, Κυριάκος Μητσοτάκης
19
Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει ακλόνητο στον δρόμο της πολιτικής αυτονομίας
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε τη ΔΕΘ στο επίκεντρο της πολιτικής αντεπίθεσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ακρίβεια, ανισότητες και «εξουσία για την εξουσία» και απέρριψε τα «κόμματα Ι.Χ.» και τις εξαρτήσεις από συμφέροντα
Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Σκληρή απάντηση του ΠΑΣΟΚ στην ΕΛΑΣ για τα κομματικά δάνεια: «Καληνύχτα σας, κύριε Τσίπρα, και καλή συνέχεια στον σκοτεινό κατήφορο»
Η Χαριλάου Τρικούπη απορρίπτει τις αιτιάσεις για τα χρέη, κάνει λόγο για «διμέτωπο αγώνα» και θέτει ερωτήματα προς τον πρώην πρωθυπουργό για τη λειτουργία του νέου κόμματός του
Τσίπρας και Ανδρουλάκης 15