Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Τζανακόπουλος: Πανικόβλητη η ΝΔ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με ευρεία αναφορά στο πόρισμα για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ ξεκίνησε την ενημέρωση των συντακτών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, εξαπολύιοντας ταυτόχρονα ευθεία επίθεση στη ΝΔ. Αλλά και το ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος από τη διαδικασία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής αποδείχθηκε ότι οι τράπεζες δάνειζαν με αέρα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ, ενώ τα πολιτικά κόμματα λάμβαναν θαλασσοδάνεια για να παράγουν πολιτική υπέρ οικονομικών συμφερόντων. Όπως τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος πολιτικές ευθύνες δεν έχουν προκύψει μέχρι στιγμής, όμως αν θεωρήσουν οι αρμόδιοι εισαγγελείς ότι υπάρχουν τα στοιχεία θα μεταβιβάσουν τη δικογραφία στη Βουλή ώστε να σχηματιστεί ειδική επιτροπή.
‘ Η συγκρότηση της επιτροπής ανάγκασε τράπεζες να λειτουργήσουν κατά το νόμο” είπε ο Δ. Τζανακόπουλος τονίζοντας ότι η ΝΔ υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε ποτέ διαπλοκή στην Ελλάδα, είναι μια πανικόβλητη αντίδραση, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συμπληρώνοντας ότι δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική από τη στιγμή που το κόμμα και προσωπικά ο ίδιος ο αρχηγός της συμμετέχουν σε υπόγειες συναλλαγές. Εκτεθειμένο είναι όμως και το ΠΑΣΟΚ που πρέπει να πει πως θα πληρώσει τα χρέη του σε εύλογο χρόνο, συμπλήρωσε.
Στο θέμα της διαπραγμάτευσης ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση εργάζεται εντατικά και είναι σε διαρκή η επαφή με τα εμπλεκόμενα μέλη και στοχος της είναι να καταλήξει η διαπραγμάτευση στη βάση σχεδιασμού για κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς επιπλέον μέτρα μετά το 2018.

Για πρώτη φορά το πρόγραμμα επιτυγχάνεται και έχουμε και πλεόνασμα, είμαστε πάνω από τους στόχους μας δεν υπάρχει περίπτωση λήψεις νέων μέτρων τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
Ο δημοσιονομικός διορθωτής ισχύει για ένα χρόνο, εφόσον χρειαστεί θα επεκταθεί για έναν χρόνο, αυτό όμως δεν σημαίνει λήψη νέων μέτρων.

Σημείωσε ότι στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου η κυβέρνηση αναμένει να καταγραφεί πρόοδος στις συζητήσεις, ώστε να καταλήξουμε στη βάση του σχεδιασμού ο οποίος έχει περιγραφεί και ο οποίος περιλαμβάνει ταχύτατο κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς νομοθέτηση νέων μέτρων και ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ εντός του τρέχοντος τριμήνου.

 

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε